null Beeld

Dit meisje (2) overleed nadat ze stikte in een stukje popcorn

Een vreselijk verhaal: de 2-jarige Mirranda Grace Lawson overleed nadat ze zich verslikte in een stukje popcorn. Het meisje lag nog maanden in het ziekenhuis, maar het kwam niet meer goed. 

Susan Dalstra

Mirranda rende op haar moeders verjaardag de woonkamer in met grote ogen. Haar ouders raakten in paniek: het meisje kon niet meer ademhalen. Een stukje popcorn was diep in haar keel beland en blokkeerde haar luchtwegen. Haar vader begon haar te reanimeren, maar toen de hulpdiensten arriveerden was haar hart gestopt.

Hersendood

Even was er echter een klein sprankje hoop. De artsen in het ziekenhuis slaagden er in haar te reanimeren. Ze moesten de familie echter wel meedelen dat Mirranda onherstelbare, ernstige hersenschade had opgelopen. Het meisje lag twee maanden aan de beademing. De artsen wilden een test doen om te zien of het meisje hersendood was. Haar ouders stemden daar niet mee in en wilden naar de rechter stappen. "Ze gedraagt zich niet als iemand die hersendood is", beargumenteerde haar vader.

'Deel alsjeblieft'

Nog voordat het proces in gang was gezet, verslechterde haar toestand. Ze kreeg nierfalen en overleed afgelopen november. Haar ouders willen nu iedereen op het hart drukken jonge kinderen nooit popcorn te geven. "Deel dit alsjeblieft, sommige mensen zijn zich er misschien niet bewust van", schrijft de familie van het meisje op haar GoFundMe-pagina.

Nog een paar belangrijke richtlijnen om te voorkomen dat een kind stikt:

  • Geef een kind geen hele druiven, popcorn, hard snoep of te grote stukjes vlees/kaas.
  • Laat kinderen bij voorkeur aan tafel eten met een volwassene erbij.
  • Laat kinderen niet rennen of lopen met eten en snij eten in goed behapbare stukjes.
  • Let goed op kinderspeelgoed - wees voorzichtig met kleine onderdelen.
  • Volg een reanimatiecursus en neem EHBO-les zodat je weet wat je moet doen als een kind dreigt te stikken.

LEES OOK:

VIDEO: Huilende peuter vindt troost bij haar babyzusje.

Bron: Cosmopolitan. Beeld: iStock, GoFundMe.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden