null Beeld

Dit moet je een keer proberen: truffels van Nutella®

Truffels zijn lekker, maar truffels van Nutella zijn nóg lekkerder. Perfect voor bij de koffie of om gewoon allemaal in je eentje op te smikkelen. 

Nutella is niet alleen lekker op de boterham: er zijn eindeloos veel recepten om je vingers bij af te likken. International Nutella Day (5 februari, zet maar in de agenda) is het perfecte excuus om aan het bakken te slaan. Na de cheesecake en de mokkakoffie met Nutella presenteren we vandaag: truffels met Nutella.

Dit heb je nodig:

250 g Nutella

60 g pure chocola

15 g boter

75 g cacaoboter

Zo maak je het:

Schep de Nutella in een rechthoekige plastic doos en zet deze 1 uur in de koelkast. Haal de gekoelde Nutella eruit en vorm met behulp van een meloenlepeltje (of, als je dat niet hebt, met behulp van een gewoon lepeltje) balletjes. Rol het balletje kort tussen je beide handen, maar kneed de Nutella zo min mogelijk. Leg de balletjes op een vel bakpapier en zet ze 15 minuten terug in de koelkast.

Breek de chocola in stukjes en snij de boter in stukjes. Doe beide ingrediënten in een kom en laat ze au bain-marie smelten. Roer goed door het smeltende mengsel om het glad te maken. Laat afkoelen. Dompel elk Nutella-balletje onder in het chocolamengsel. Leg ze vervolgens op bakpapier en laat ze nog 1 uur in de koelkast opstijven. Rol de truffels door het cacaopoeder.

En smullen maar!

Bron: Bijna 100 recepten met Nutella®, Becht, € 15,95. Auteur: Keda Black. Fotograaf: Frédéric Lucano

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden