null Beeld

Dit moet je weten over vrijdag 13 maart

Hoera, weekend! Vrijdag de dertiende zit er bijna op, dus plof lekker op de bank met misschien wel een wijntje erbij (kan jou het schelen). Praten wij je ondertussen bij over alles wat je moet weten van deze vrijdag 13 maart. 

Susan Dalstra

Grote brand in natuurgebied Drenthe

In het natuurgebied Fochteloërveen in Drenthe woedt een grote natuurbrand. De brandweer is met groot materieel uitgerukt om het vuur te bestrijden. De politie heeft meerdere wegen afgesloten. Door de stevige windt verspreidt het vuur zich in razend tempo. Het is nog onduidelijk wat de omvang van de brand in het 2,5 duizend hectare grote gebied precies is. Een woordvoerder van Natuurmonumenten zegt dat de brand waarschijnlijk is aangestoken.

Tot hoever reikt de vogelgriep?

Dit weekend wordt duidelijk hoeveel bedrijven geraakt zijn door de vogelgriep. Donderdag werd de ziekte in een Barnevelds pluimveebedrijf geconstateerd. Bij kippen van de omliggende panden is vrijdag bloed afgenomen en dat is opgestuurd naar het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad. Bij het getroffen bedrijf in Barneveld gaat het om een milde variant. Inmiddels zijn 30.000 legkippen geruimd.

Opnieuw NS-medewerker mishandeld

Op Utrecht Centraal is opnieuw een medewerker van de NS mishandeld. Een agressieve reiziger sloeg de medewerker op het perron met de vuist in het gezicht. Agenten hebben de flink tegenstribbelende man van 50 jaar uit Den Dolder aangehouden. Niet alleen in Utrecht was het weer raak. Ook in Beilen kreeg een conducteur te maken met een man die hem wilde slaan. Dat mislukte, maar hij wist wel de gesloten deuren te openen. Hij werd door getuigen op het perron overmeesterd.

Boer zoekt Vrouw Katherine gelukkig met andere vrouw

Wie zich zorgen maakt om Katherine die vorige week door Bertie werd weggestuurd in Boer zoekt Vrouw: nergens voor nodig. Katherine is inmiddels dolgelukkig met een andere vrouw. Ze heeft er overigens geen seconde mee gezeten dat Bertie niet voor haar keus. "Ik vond het op de boerderij écht niet leuk. Ik was heel erg opgelucht dat ze mij niet koos."

IKEA stopt met tijdschrift in Rusland vanwege homopropoganda

IKEA wil hun Family-blad niet meer in Rusland uitbrengen vanwege de wet tegen homopropoganda. Het Zweedse bedrijf wil verschillende mensen tonen ongeacht leeftijd, geslacht of seksuele geaardheid. De wet in Rusland verbiedt het promoten van homoseksualiteit onder minderjarigen. "We geloven dat onze lezers vrij zijn om te bepalen welke publicaties voor hen interessant of nuttig kunnen zijn", aldus de meubelgigant.

Groningen en Drenthe krijgen nachttrein

Goed nieuws: Groningen en Drenthe krijgen eind dit jaar een nachttrein die ieder weekend gaat rijden. Er komt 's nachts een trein van Zwolle naar Groningen en een trein van Groningen naar Amsterdam. Tussen Groningen en Zwolle stopt de trein op alle tussengelegen stations. Heel handig voor alle noorderlingen die 's ochtends vroeg op Schiphol moeten zijn of 's avonds laat naar een concert in de Randstad zijn geweest.

Bron: NOS, AD, RTL Boulevard, Volkskrant

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden