null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Dit moment uit ‘Kopspijkers’ herinneren we ons allemaal nog

Zaterdagavond keert Kopspijkers na 14 jaar eenmalig terug op tv. Tijd voor een terugblik op misschien wel het meest spraakmakende moment van het programma.

Online redactie LibelleANP Kippa

Want weet je nog, die ene imitatie die Sanne Wallis de Vries deed, maar volgens sommigen eigenlijk echt niet door de beugel kon?

Beatrix

In Kopspijkers, gepresenteerd door Jack Spijkerman, passeerden de meest hilarische typetjes de revue, gespeeld door onder meer Paul Groot, Sanne Wallis de Vries en Erik van Muiswinkel. Veel kijkers moesten gíeren om hoe Sanne in Kopspijkers koningin (toen nog wel) Beatrix nadeed. Of nouja, nadeed... qua uiterlijk en stem wel, maar qua taalgebruik? Zo schold 'Beatrix' tijdens een toespraak en ergerde ze zich zogenaamd openlijk aan schoondochter prinses Mabel.

Heiligschennis

Alles met een vette knipoog natuurlijk, en alleen maar liefde vanuit Sanne jegens Beatrix. "Ik mocht in de laatste uitzending van het seizoen 2002-2003 zelf kiezen wie ik wilde doen", vertelde ze onlangs over haar persiflage bij De wereld draait door. "Maar Beatrix was toen best wel een dingetje. Dat kon eigenlijk niet, vond men, in het clubje. Het was een toch een soort heiligschennis." Toenmalige minister-president Balkenende werd overigens ook gepersifleerd, door Owen Schumacher.

Ontmoeting met Beatrix

Die heiligschennis, leverde in ieder geval wel steengoede kijkcijfers op. En Sanne heeft Beatrix zelfs 2 keer in levenden lijve mogen ontmoeten. "Ik was helemaal onder de indruk. Ze wilde heel belangstellend weten hoelang ik er nog mee doorging. Maar ik was heel erg zwanger en begreep haar helemaal verkeerd: ik zei iets van ‘ik moet nog een paar keer spelen deze tournee’."

Of Sanne ook tijdens de Kopspijkers-reunie weer in de huid van Beatrix kruipt? We hopen het... DWDD Heimwee: Kopspijkers is zaterdag om 21.30 uur te zien op NPO 1.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Dit is de bijnaam die prinsessen Amalia, Alexia en Ariane voor Beatrix hebben:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: DWDD. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden