null Beeld

Dít mooie initiatief van Claudia de Breij met Roxeanne Hazes gaat plaatsvinden op 5 mei

Op 5 mei om 16.55 (5-voor-5) zal door heel Nederland het lied Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy klinken.

Dat hebben het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de Bevrijdingsfestivals besloten.

Eigen versie van Hazes

Ambassadeur van de Vrijheid, Roxeanne Hazes, heeft op verzoek een eigen versie van het nummer van Ramses Shaffy gemaakt. Het comité nodigt alle radiozenders uit om het lied op exact dat tijdstip uit te zenden. De Koninklijke Nederlandse Klokkenspel-Vereniging heeft daarbij gemeld dat de beiaardiers van onder meer de Martinitoren in Groningen, de Peperbus in Zwolle en de St. Bavokerk in Haarlem het nummer ten gehore gaan brengen.

Anders dan andere jaren

Door de coronacrisis kan de reguliere Dodenherdenking en viering van de vrijheid op 4 en 5 mei niet doorgaan. Toch wil het Nationaal Comité ook dit jaar stilstaan bij de bevrijding en 75 jaar vrijheid. De leden riepen het land op om met ideeën te komen, waarna het initiatief van Claudia de Breij het is geworden.

Tijdens het concert aan de Amstel op Bevrijdingsdag 2019, droeg Máxima een opvallende strik-broche. Dít is het verhaal erachter:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Beeld: Brunopress

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden