null Beeld

Dít nieuwe programma wordt nog spannender dan ‘Wie is de mol?’

Sla jij geen aflevering van Wie is de mol? over en houd je wel van een spelshow vol leugens, verraad en manipulatie? Dan is het nieuwe RTL programma De verraders vast en zeker iets voor jou. 

Demi Schoenmakers

Het nieuwe programma is eigenlijk een mix tussen het populaire programma Wie is de mol? en het spel De weerwolven van Wakkerdam. Het gaat als volgt: achttien bekende Nederlanders worden in een kasteel in Zuid-Limburg gedropt. Ze moeten samenwerken om een grote zilverschat te kunnen winnen, maar onder hen bevinden zich drie verraders. Zij doen er alles aan om zelf met de buit ervandoor te gaan.

Kandidaten 'vermoorden'

De verraders zetten de kandidaten tegen elkaar op en 'vermoorden' elke nacht een medekandidaat om zelf dichterbij de schat te komen. De overige deelnemers proberen de verraders te ontmaskeren, zonder zelf 'vermoord' te worden. Iedere dag mogen de kandidaten iemand wegstemmen om zo de verraders te elimineren. Maar dat is niet zo eenvoudig, aangezien de verraders zelf ook mee mogen stemmen. Lukt het de BN'ers om de verraders te ontmaskeren of elimineren ze per ongeluk onschuldige kandidaten?

Psychologisch avontuur

De psychologische strijd gaat 24 uur per dag door, maar er is elke dag wel even een korte wapenstilstand om samen een opdracht uit te voeren. Iedereen heeft dan hetzelfde belang: zoveel mogelijk zilver winnen door middel van puzzels, spannende en fysieke uitdagingen.

Kortom: het wordt een bloedstollend, psychologisch avontuur. Het verschil met Wie is de mol? is dat je nu als kijker wél weet wie de verraders zijn. "Met die kennis kijk je op een totaal nieuwe manier naar menselijk gedrag, naar smerige spelletjes, naar sluwe tactieken en valse beschuldigingen en beleef je het spel in meerdere lagen tegelijk", vertelt presentator Tijl Beckand.

De achttien bekende Nederlanders die meedoen zijn nog niet bekend. Dit wordt op een later tijdstip bekendgemaakt. De verraders is vanaf zaterdag 13 maart om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Wil je zelf een variant op het programma 'De verraders' spelen? Probeer het spel 'De weerwolven van Wakkerdam' eens:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden