null Beeld

Dit overheerlijke gerecht met geroosterde pompoen is ideaal voor de herfst

De pompoen is inmiddels helemaal ingeburgerd in de Nederlandse keuken. Het bereiden van een pompoen is helemaal niet zo ingewikkeld en je kunt er veel kanten mee op. Tijd om dit lekkere gerecht eens te proberen dus: de geroosterde pompoen met parmaham en linzen.

Het gerecht duurt wat langer om te maken dan je misschien gewend bent, maar is het dubbel en dwars waard!

Dit heb je nodig

  • 1 kleine pompoen
  • peper
  • zout
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes salie
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 80 g parmaham, in repen gescheurd
  • 400 g linzen (pot of blik)
  • 1 grote tomaat, in kleine blokjes
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 40 g pompoenpitten
  • basilicum, fijngeknipt
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 bol buffelburrata

Zo maak je de geroosterde pompoen met linzen

Bereidingstijd 15 min. Oventijd 45 min.| Kcal 361 p.p.

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Snijd de pompoen in parten en verwijder pitten en draden.
  3. Leg de parten pompoen in een ovenschaal, bestrooi ze met peper en zout, besprenkel met de olijfolie en rooster 45 min. in de oven.
  4. Neem na 30 min. baktijd de schaal uit de oven en leg de blaadjes salie en plakjes knoflook tussen de pompoenparten.
  5. Leg op elk stuk pompoen een reep parmaham en zet terug in de oven voor de laatste 15 min. baktijd.
  6. Spoel de linzen af en laat ze uitlekken.
  7. Meng ze met de tomaat, bosui, pompoenpitten en basilicum.
  8. Neem na de baktijd de ovenschaal uit de oven, giet de wijn over de pompoen en schud om.
  9. Schep het linzenmengsel erbij en zet de schaal nog 1 min. terug in de oven.
  10. Leg de bol burrata daarna in het midden en serveer meteen. Lekker met zuurdesembrood.

Nog meer lekkere gerechten vind je in Libelle Lekker:

Meer pompoen recepten? Bekijk ze hier:

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Alan Jensen. Receptuur: Bart Stuart.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden