Sterrenbeelden Beeld Getty Images/EyeEm
SterrenbeeldenBeeld Getty Images/EyeEm

Dit sterrenbeeld heeft de grootste stemmingswisselingen

Ben je een aansteller of ligt het gewoon aan de dag waarop je bent geboren? Dat laatste natuurlijk. Nee, het ene sterrenbeeld is het andere niet. Met name dít waterteken heeft regelmatig last van – hoe zullen we het vriendelijk verwoorden? – ‘buien’.

Milou WindhorstGetty Images/EyeEm

Soms doe je uit het niets een dansje op weg naar de tram, op andere dagen kun je iedereen die iets simpels doet als jouw kant op ademen wel schieten. Beide kanten van het emotionele spectrum zijn oké, want het is belangrijk om aandacht te geven aan alles wat je voelt – niet alleen aan hetgeen wat als positief of welkom wordt gezien. Vroeg of laat komen je emoties er toch wel uit. Dan kun je er beter mee dealen als je de tijd hebt dan, bijvoorbeeld, ongewild tijdens een functioneringsgesprek met je baas.

Interne chaos

Hoewel de watertekens Kreeft, Vissen en Schorpioen vanwege hun gevoelige karakter regelmatig in een emotionele achtbaan zitten, kunnen zij hier goed mee omgaan door zich terug te trekken en zo hun interne chaos op eigen houtje op te lossen.

Blijf maar uit de buurt bij...

Niet alle sterrenbeelden zijn goed in het reguleren van hun stemmingswisselingen. Watermannen zijn bijvoorbeeld afstandelijk. Anderen kunnen moeilijk hoogte van ze krijgen. De reden? Ze worden geregeerd door de planeet Uranus, die onder andere bekendstaat om zijn chaotische invloeden. Plotselinge veranderingen en onvoorspelbaarheid zijn kenmerkende eigenschappen van de Waterman. Dit sterrenbeeld gaat er standaard vanuit dat zijn omgeving het met hem of haar eens is en kan zich niet voorstellen dat iemand anders denkt dan hij/zij. Natuurlijk is dit wel het geval, en dan komen er dus wat irritaties om de hoek kijken.

De andere kant

Dat gezegd hebbende: Watermannen kunnen ook heel inspirerende mensen zijn. Je moet alleen met ze oppassen als ze gestrest zijn of als dingen anders lopen dan ze graag zouden zien. Want ja, dan kan er weleens een spontane driftbui de kop opsteken.

Bron: Freundin

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden