null Beeld

Dít vinden mensen van het Songfestival-nummer van Duncan Laurence

Het is eindelijk zover: we weten met welk liedje Duncan Laurence Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival. Het nummer heet Arcade en was donderdagavond voor het eerst te horen in De wereld draait door. Dít vinden mensen van het nummer. 

Demi Schoenmakers

Duncan Laurence is in Nederland niet zo bekend als zijn voorgangers Trijntje, Douwe Bob, Ilse DeLange, Anouk en Og3ne. Maar Cornald Maas, adviseur en commentator bij het Songfestival, legt uit dat ze daar bewust voor hebben gekozen. Ze hebben dit keer goed naar het nummer gekeken, in plaats van naar de bekendheid van de zanger of zangeres.

Arcade

Je zou Duncan kunnen kennen van The voice of Holland. Daar deed hij dik 4 jaar geleden aan mee en zat hij bij Ilse DeLange in het team. Hij haalde zelfs de halve finale. Ook na The voice is Duncan veel bezig geweest met muziek. Het nummer waarmee hij Nederland tijdens het Eurovisie songfestival gaat vertegenwoordigen heeft Duncan geschreven tijdens zijn studie aan de Rockacademie in Tilburg. "Ik ging op zoek naar verhalen die ontroeren en iets betekenen, uit mijn eigen leven of dat van een ander. De inspiratie vond ik in het verhaal van een dierbare die op jonge leeftijd is gestorven", legt Duncan bij DWDD uit. "De song die toen ontstond doopte ik Arcade - de woorden en akkoorden kwamen als vanzelf, vanuit het hart." Het nummer vertelt het verhaal van de zoektocht naar de liefde van je leven. "Het is de hoop naar datgene wat onbereikbaar blijft."

Prachtig

Op Twitter komt de emotie van het nummer hard binnen. Het grootste deel van mensen is dan ook erg positief over het nummer. Sommige kijkers van DWDD zijn het tafelgast Johnny de Mol eens en vinden het nummer wel een beetje op Coldplay lijken. Anderen vergelijken zijn stem met die van de populaire zanger Sam Smith. En dat zijn natuurlijk allemaal complimenten voor de 24-jarige Tilburger. "Prachtig nummer, prachtige stem, prachtig gezongen" en "Ik heb alle nummers die tot nu toe bekend zijn van Eurovision gehoord. Ik denk dat Arcade van Duncan Laurence echt een van de beste is. Serieus!", klinkt het op Twitter.

Live

De afgelopen jaren waren de Nederlanders erg kritisch over het Songfestival-nummer, maar dit nummer valt erg goed. Vrijdag zal Duncan opnieuw in De wereld draait door te zien zijn. Dan zingt hij het nummer Arcade live en kunnen we horen hoe het tijdens de halve finale Tel Aviv op donderdag 16 mei zal gaan klinken. Mocht hij doorgaan, dan zingt hij Arcade nogmaals tijdens de finale op zaterdag 18 mei. Wij zijn benieuwd!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter, DWDD. Beeld: ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden