Koningspaar Beeld Brunopress
KoningspaarBeeld Brunopress

Dít vindt het koningspaar van Amalia's besluit om af te zien haar miljoenentoelage

Het besluit van prinses Amalia om af te zien van haar toelage kwam voor velen als een verrassing. Tijdens hun staatsbezoek aan Duitsland vorige week, reageerde het koningspaar er voor het eerst op. Zowel de koning als de koningin staat volledig achter de keuze van hun oudste dochter, blijkt.

RedactieBrunopress

Dat vertelt koning Willem-Alexander aan de koninklijk verslaggever van Lindanieuws tijdens het Duitse staatsbezoek.

Besluit prinses Amalia

Prinses Amalia liet eerder weten geen toelage van bijna 1,6 miljoen euro te willen als ze achttien wordt. “Ik vind dat ongemakkelijk zolang ik daar weinig als tegenprestatie tegenover kan stellen”, schreef de prinses in een brief aan demissionair premier Mark Rutte. Haar besluit? Ze stort haar inkomen tot aan het eind van haar studie terug.

Reactie Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bewonderen deze keuze van hun dochter. “Ze heeft het heel lang met ons overlegd. Dat hebben we heel goed uitgewerkt en de beste manier gekozen. Zij heeft toen een fantastische brief geschreven, waar wij als ouders volledig achter staan. We steunen haar daar volledig in”, aldus Willem-Alexander.

Karaktereigenschap

Of dit grote besluit tekenend is voor het karakter van Amalia? Daar wil het koningspaar niet op ingaan. Wel reageert de koning kort en bondig met een knipoog: “U kunt erop vertrouwen: het zit goed.”

Koningin Willem-Alexander en Máxima zijn al heel wat jaartjes getrouwd. Maar wat vindt onze koning nou het leukst aan zijn vrouw? Redacteur Anne-Flore geeft antwoord.

Bron: Lindanieuws, Blauw Bloed

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden