null Beeld

Dít vonden de kijkers van debuut Veenhoven en Dijkstra in NPO-talkshow ‘Op1’

De plek van Eva Jinek op de late avond van NPO werd maandag voor het eerst opgevuld met de nieuwe talkshow Op1. 5 verschillende presentatieduo’s wisselen elkaar af op vaste dag, waarbij Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven de splits afbeten.

Kijkers waren nieuwsgierig naar de inhoud van het programma en het presentatieduo, want de kijkcijfers bedroegen meer dan 1 miljoen. Dat was meer dan concurrent Jinek op RTL4 waar 999.000 mensen naar keken. Eva Jinek trapte vrijdag al af bij de commerciële zender met een persoonlijk record, toen er 1,73 miljoen mensen keken.

Presentatieduo's deze week

Iets vroeger dan het beoogde uur 22.25 startte Op1 (wellicht ook een factor voor de hogere kijkcijfers dan Jinek die iets later uitzond). Iedere werkdag wisselt het presentatieduo met op maandag Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra, dinsdagavond maken Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana (EO) hun debuut, woensdag Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen (Omroep MAX), donderdag Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma (WNL) en op vrijdag zijn Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg (BNNVARA) de hosts van de avond.

Op het programma

Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra ontvingen bij hun uitzending minister van Defensie Ank Bijleveld, politiek verslaggever Xander van der Wulp, olympisch schaatskampioen Michel Mulder en presentatrices Caroline Tensen en Natasja Froger in de studio. Ze spraken onder andere over een verbod op knalvuurwerk, de dood van de Iraanse generaal Soleimani en Frogers en Tensens Five Days Inside dat dinsdagavond voor het eerst te zien zal zijn.

#Potentie

De reacties op de samenwerking zijn verdeeld, maar over het algemeen positief. Er klinkt enige kritiek op het Twitterplatform over de soms nog wat onwennige samenwerking en het regionale Twentse accent van Dijkstra, maar het oordeel is nog niet volledig geveld. Daarvoor willen sommigen eerst meer afleveringen zien.

Voor nu kunnen ze zeker wennen aan het duo en verwachten ze er nog veel van. 'Ze moeten nog wat vlieguren maken, maar hier kan ik wel aan wennen’, schrijft kijker Jeroen Bartels op. Een ander noemt het 'zeer verfrissend'. Weer een ander schrijft: 'Ik vind het Erik - Willemijn #Op1 aangenaam. Charmant en durven zichzelf te zijn. Ze hebben nog niet bijzondere chemie, maar dit heeft potentie.'

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: NPO, Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden