null Beeld

Dít vonden kijkers van de eerste aflevering van ‘Boer zoekt Vrouw’

Na lang wachten ging gisteravond het tiende seizoen van Boer zoekt Vrouw van start. De tien boeren kregen te horen hoeveel brieven ze hadden ontvangen en of ze dit seizoen door het programma gevolgd worden in hun zoektocht naar de liefde. 

Demi Schoenmakers

Zoals gewoonlijk zaten er weer miljoenen mensen voor de buis gekluisterd om te zien hoe presentatrice Yvon Jaspers bij de boeren langs ging om ze te vertellen hoeveel vrouwen een brief voor ze hadden geschreven. Ook op Twitter ging het los. Kijkers waren enthousiast, maar vooral ook verrast. Zo vonden ze boer Wim héél kieskeurig en stonden ze ervan te kijken dat boer Marnix tóch voor paardenmeisjes koos.

Paardenmeisjes

Vooral boer Marnix (40) trok de aandacht. Marnix heeft een vlees- en paardenfokkerij en kreeg 75 brieven. Genoeg vrouwen, zou je zeggen. Toch leek hij een beetje teleurgesteld te zijn en dat viel ook de kijkers op. "Je voelt dat enthousiasme dwars door je tv heen", klinkt het sarcastisch op Twitter. En hoe hard Marnix ook riep dat hij ondanks zijn werk niet op paardenmeisjes valt, waren toch zeven van de tien meiden die hij had uitgekozen voor de speeddates échte paardenmeisjes. Ook daar moesten de kijkers hard om lachen.

Kieskeurig

De 28-jarige akkerbouwer Wim is dit seizoen de populairste boer. Hij kreeg maar liefst 333 brieven van geïnteresseerde vrouwen. Maar volgens de kijkers was Wim wel héél erg kieskeurig. Zo wilde hij geen oude vrouwen. "Wat zijn oude vrouwen dan?", vroeg Yvon nieuwsgierig. "Nou... 35?", zegt Wim. Dat antwoord schoot bij veel vrouwelijke kijkers in het verkeerde keelgat.

Tentfeestje

Ook konden de kijkers het natuurlijk niet laten om te twitteren over boer Remco, die wegens 'vals spel' het programma moest verlaten. Yvon Jaspers had een tentfeestje voor de boer georganiseerd om hem te helpen met zijn zoektocht naar een leuke vrouw. Maar vlak na de opnames kwam het programma erachter dat hij na de voorstelronde in mei al contact heeft gehad met meerdere vrouwen. "Ouwe snoeperd", wordt hij gelijk genoemd op Twitter. De grote vraag bij de kijkers: zijn deze vrouwen ervan op de hoogte dat zij niet de enige zijn waar de boer contact mee had?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: KRO-NCRV.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden