Dít is de grote hobby van toekomstig koningin-gemalin van Engeland Camilla Beeld WireImage
Dít is de grote hobby van toekomstig koningin-gemalin van Engeland CamillaBeeld WireImage

Dít was de grote hobby van Camilla, de toekomstige Britse koningin-gemalin

De toekomstige koningin-gemalin van Engeland, Camilla, komt altijd keurig voor de dag, maar vroeger werd ze dikwijls omschreven als een tomboy. Toch paste haar grote hobby en passie wel goed in het plaatje van een dochter uit een welgesteld gezin, want haar vrije uurtjes spendeerde ze het liefst in het zadel.

Anne-Flore MullerWireImage

De jonge Camilla was namelijk een bevlogen ruiter.

Toekomstige koningin

Onlangs liet koningin Elizabeth (95) weten dat hertogin Camilla in de toekomst koningin(-gemalin) genoemd mag worden. Een grote eer voor de tweede vrouw van prins Charles. De titel koningin-gemalin verwijst naar de echtgenote van een regerende koning. Aangezien prins Charles in de toekomst koning van het Verenigd Koninkrijk zal worden, heeft dat ook grote gevolgen voor de titel van Camilla.

Rijkeluisdochter

Terwijl Camilla er momenteel altijd keurig, verzorgd en vrouwelijk uitziet, was dat vroeger compleet andere koek. Ze werd als opgroeiend meisje dikwijls omschreven als ‘tomboy’, en was veel buitenshuis en in de natuur te vinden. Haar achtergrond sluit aan bij de welgestelde sociale klasse waarin ze opgroeide, en dat was, ondanks haar ‘jongensachtige karakter’, ook te zien in de sport die ze graag beoefende.

Een bevlogen ruiter

Als opgroeiend meisje was ze al een groot liefhebber van paarden. Camilla was een bevlogen ruiter met talent en spendeerde dan ook veel van haar vrije tijd in het zadel. Tijdens haar jeugd en in de jaren daarna, ook toen ze als secretaresse voor verschillende firma’s in West End werkte, beoefende ze vol passie de ruitersport.

Voorzichtiger geworden

Momenteel is Camilla echter vrijwel niet meer op het paard te vinden. Of het paardrijden een vervlogen passie is óf dat ze gezien haar leeftijd wat voorzichtiger is geworden, is niet bekend.

Koningin Máxima heeft een mooie collectie van honderden fantastische jurken verzameld. Deze jurken en andere koninklijke museumstukken worden op bijzondere plekken bewaard, zo weet onze royalty-verslaggever Rick Evers te vertellen.

Bron: Beaumonde, Stringfixer

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden