null Beeld

Dit wist je nog niet over Beauty and the Beast

Bijna iedereen kent de Disney-klassieker Beauty and The Beast wel. Maar deze feitjes over de beroemde film uit 1991 wist je vast nog niet!

Ingrid Hofstra

1. Walt Disney wilde zowel in de jaren 30 als de jaren 50 van de vorige eeuw het verhaal al verfilmen, maar hij gaf zijn pogingen op. De schrijvers vonden het verhaal namelijk niet geschikt om aan te passen voor het grote doek.

2. Uiteindelijk werd eind 20e eeuw toch besloten om het verhaal te verfilmen. Linda Woolverton werd gevraagd om het script te schrijven. Ze had hier, op een paar afleveringen van een tekenfilm na, nog geen ervaring mee. Haar vertolking werd een groot succes. Na Beauty and The Beast schreef ze onder meer mee aan The Lion King en schreef ze het script van Tim Burtons Alice in Wonderland.

3. Belle is de enige persoon in het dorp die blauw draagt. Dat is expres gedaan om zo te laten zien dat ze anders is dan de rest.

4. Barstje, het theekopje, had oorspronkelijk maar één zin in de hele film, maar de makers vonden de stem van de acteur zo leuk dat Barstje toch een grotere rol kreeg.

LEES OOK: Op wie lijk jij het meest, Belle of het Beest?

5. In het begin van de film zie je een hertje lopen. Dat is de moeder van Bambi! Een soort cameo dus, een klein rolletje van een reeds bestaand karakter of van een beroemde acteur.

6. De makers van Beauty and The Beast hoopten dat John Cleese de stem van Pendule, de sprekende klok wilde inspreken. Maar de Britse acteur sloeg die rol af. De stem werd vervolgens ingesproken door een Amerikaan.

7. Het uiterlijk van het Beest is gebaseerd op meerdere dieren. Zo zie je de manen van een leeuw terug, het hoofd van een bizon, de wenkbrauw van een gorilla, de tanden van een wild zwijn, de benen en staart van een wolf en het lichaam van een beer.

8. Paige O'Hara, de actrice die Belles stem insprak, moest echt huilen tijdens de scène waarin het Beest sterft.

9. De laatste dans tussen Belle en de Prins is een hergebruikte animatie van de laatste dans tussen prinses Aurora en prins Filip in Doornroosje.

10. Beauty and The Beast was de eerste geanimeerde film die genomineerd werd voor een Oscar voor de beste film. Het sprookje verloor overigens, want die eer ging naar The Silence of the Lambs.

11. En misschien wist je het al: het AFAS Circustheater in Scheveningen staat al 25 jaar garant voor de mooiste musicals voor de hele familie. Vier dit jubileum mee met de Musical Club van Libelle en ontvang ieder tweede kaartje cadeau voor Disney’s musical Beauty and the Beast!

Bron: Buzzfeed. Beeld: Brunopress/Walt Disney Productions

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden