Kopen zonder kijken Beeld RTL Beeldbank / Tom Cornelissen
Kopen zonder kijkenBeeld RTL Beeldbank / Tom Cornelissen

Dít wordt het nieuwe element in ‘Kopen zonder kijken’

We kunnen niet wachten tot het nieuwe seizoen van Kopen zonder kijken weer begint. En we hebben geluk: want vanaf morgen (maandag 16 mei) verschijnt dit oh zo geliefde programma weer op de buis. Mét een nieuw element, onthult Martijn Krabbé in Beau.

Avalon BootsRTL Beeldbank / Tom Cornelissen

Nog nooit eerder werden de makers van Kopen zonder kijken zo erg geconfronteerd met de krappe woningmarkt. Maar het is ze ook dit seizoen weer gelukt om mooie huizen af te leveren.

Kopen zonder kijken tijdens moeilijke woningmarkt

De altijd charmante bouwdeskundige Bob Sikkes vertelt samen met Martijn Krabbé bij Beau aan tafel dat er een nieuw element aan het programma is toegevoegd. En dat heeft alles te maken met de krappe woningmarkt. Want hoewel het regelmatig voorkomt dat een stel tóch nog ergens een paar duizend euro vandaan weet te toveren, heeft dat vanwege de huidige woningmarkt niet veel zin meer. Bob vertelt dat dat bedrag dan eigenlijk al is ‘verdampt’, oftewel: de huizenprijzen zijn zo hard gestegen, dat zelfs 50.000 euro extra niet veel meer betekent.

Concessies doen

Daarom komt het programma nu met de zogenaamde consessieklok. Martijn legt uit: “We zetten een klok bij mensen in de woonkamer. Ze weten dat wanneer deze op nul staat, ze een concessie moeten doen.” Dat betekent dat een slaapkamer of die tuin op het zuiden eraf gaat. Zo wordt het zoekgebied voor de toekomstige woning groter en het eisenlijstje kleiner.

Bob is blij met dit nieuwe element, vooral omdat het ook voor de makers steeds moeilijker wordt om het programma te maken door de stijgende huizenprijzen. “Er zitten gevallen tussen waar er voor mij zo weinig budget overblijft, dat ik wel eens kwaad ben op Alex als hij vindt dat het een goed huis is”, vertelt Bob.

Bron: RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden