null Beeld

Dít zal er veranderen aan ‘Heel Holland bakt’ dit seizoen (en er komen extra zomerafleveringen!)

Nu een deel van de televisieplanning in de soep loopt door afgelaste sportwedstrijden en programma's die niet door kunnen gaan, moet de publieke omroep creatief zijn. Heel Holland Bakt komt daarom deze zomer met 6 bijzondere extra afleveringen. Ook zullen de reguliere opnames aangepast moeten worden om afstand tussen de deelnemers te bewaren.

Zo vertelt MAX-directeur Jan Slagter aan AD dat er misschien stoplichten in de tent zullen komen.

Anders in de tent

Deze zomer gaan de opnames van het nieuwe seizoen van HHB en die van de eerste kids-editie gewoon door. "De tent wordt verlengd, de kookblokken komen verder uit elkaar te staan", legt Slagter uit. "We denken er aan te gaan werken met stoplichten. Zodat niet alle kandidaten tegelijk naar de koeling rennen. We willen ons echt aan de regels houden. We hebben ook bij het RIVM geïnformeerd of het veilig is van de baksels te proeven. Dat is gelukkig het geval. Als ik aan stoplichten denk, kan dat in de uitzending ook een heel leuk beeld opleveren. Wat ook kan is iedere kandidaat een aparte koeling geven."

Meer hygiëne

Al eerder vertelde de directeur dat Janny en Robèrt niet meer dicht naast elkaar mogen staan en dat presentator André van Duin niet meer over de schouder van een kandidaat mee mag kijken. Ook zullen de deelnemers vaker hun handen moeten wassen en wordt de werkplek vaker ontsmet.

Compilaties en thuisopdrachten

Naast het feit dat het nieuwe seizoen gewoon doorgaat, worden we nog blij gemaakt met een ander nieuwtje: er komen 6 zomerafleveringen van het populaire bakprogramma van Omroep MAX (dus bovenop de extra Bzv-afleveringen!). Die zullen bestaan uit compilaties uit alle seizoenen. André van Duin praat de boel aan elkaar en komt mogelijk ook in beeld. "En Janny en Robèrt geven thuisopdrachten", aldus Slagter.

De kindereditie van Heel Holland Bakt komt in het najaar op tv, eind 2020 zien we het nieuwe reguliere seizoen. Tot half juni zien we op de zondagavond nog Boer zoekt vrouw, daarna verschijnen de 6 45-minuten durende HHB-zomerafleveringen.

Libelle’s Coks deed een poging om de finaletaart van het vijfde seizoen van 'Heel Holland bakt’ na te maken:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: Omroep MAX

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden