null Beeld

Dit zegt de vorm van je nagels over je persoonlijkheid

Het lijkt misschien wat vergezocht, maar volgens Japans onderzoek zegt de vorm van je nagels iets over je persoonlijkheid. Wij zijn erg benieuwd of het klopt!

Wieteke Nijkamp

1. Lang en smal

Je bent een zachtaardige romanticus. Je bent waarschijnlijk een beelddenker. Verder ben je creatief, maar ook snel overweldigd door alles wat er om je heen gebeurt. Hierdoor ben je snel afgeleid en minder alert, en dat vind je soms lastig. Met 'logische denkers' omgaan vind je best moeilijk omdat jullie elkaar niet altijd begrijpen. Het kan zelfs leiden tot een conflict.

2. Breed

Je bent analytisch aangelegd en hebt (soms) een kort lontje. Het is goed mogelijk dat je linkerhersenhelft beter is ontwikkeld, waardoor je verbaal erg sterk bent. Je neemt geen blad voor de mond en dat geeft mensen het gevoel dat je recht voor zijn raap en eerlijk bent. Soms kunnen mensen daarvan schrikken, dus misschien een idee om hier rekening mee te houden. Afspraken maken met types die meer naar hun hart luisteren dan naar hun hoofd, vind je lastig.

3. & 4. Rond en eivormig

Mensen met ronde of eivormige nagels zijn relaxte types. Je doet de dingen in je eigen tempo en doet alleen dat waar je gelukkig van wordt. Verder ben je erg sociaal en als mensen om je heen ruzie hebben, ben jij degene die ertussen springt als bemiddelaar. Jouw persoonlijkheid wordt door velen gewaardeerd, maar je kunt ook de indruk geven dat je een allemansvriend bent. Kijk uit dat mensen hierdoor niet hun vertrouwen in je verliezen. In vergelijking met andere types kun jij eigenlijk met iedereen goed opschieten.

5. Vierkant

Je bent serieus en niet makkelijk van gedachten te veranderen. Je bent vastberaden en hebt lef, met name veel mannen vallen onder dit type. Je serieuze houding is goed, maar je vastberadenheid kan ook tegen je werken omdat je soms inflexibel bent.

6. & 7. Driehoekig

Mensen met driehoekige nagels zijn gevoelige genieën. Jij zit vol nieuwe ideeën en bent degene die altijd details ziet die anderen totaal gemist hadden. Mensen met de omgekeerde driehoek (7) kunnen soms opdringerig overkomen, terwijl mensen met een gewone driehoek (6) ontzettend gevoelig en een beetje onderdanig kunnen zijn. Vaak ergeren deze types zich aan mensen die alles in hun eigen tempo doen.

8. Amandelvormig

Heb je amandelvormige nagels? Dan ben je eerlijk en trouw. Je hebt een levendige fantasie en je bent altijd oprecht. Verder ben je beleefd, maar je tolereert weinig en kunt het soms moeilijk accepteren als je het ergens niet mee eens bent. Als je het idee hebt dat alles je te veel gaat worden, doe dan even een stapje terug en bekijk van een afstand wat er eigenlijk aan de hand is.

9. Zwaardvormig

Je bent zeer ambitieus, idealistisch en het type dat niet bang is om hard te werken. Zolang het iets is waardoor je dichter bij het behalen van je doelen komt, zul je het aanpakken, zelfs als je het niet leuk vindt. Als het om samenwerken gaat, ben je helaas iets minder succesvol. Met name de omgang met mensen die erg relaxed zijn, vind je lastig. Toch is het erg belangrijk om samen te werken, het is voor jou heel nuttig om dit te leren.

Zijn je nagels mooi gevijld? Libelle TV laat je zien hoe je ze mooi lakt:

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Bron & beeld: En.Rocketnews24.com

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden