null Beeld BrunoPress
Beeld BrunoPress

Dít zegt Diederik Gommers over de deltavariant

Het eind van de coronamaatregelen komt dichterbij. Vanaf 26 juni mogen we weer naar kantoor, gaan discotheken open en hoeven we ook geen mondkapje meer op. Toch is de deltavariant in opmars, en daarom pent Diederik Gommers (57) een bericht op Instagram neer waarin hij zorgen omtrent deze mutatie wegneemt.

RedactieBrunoPress

Met een zonnige foto steekt Diederik Gommers Nederlanders een hart onder de riem.

Zorgen

De berichten rondom de deltavariant van het coronavirus baren veel mensen zorgen gezien deze mutatie zich een stuk sneller verspreidt dan het coronavirus zelf. Toch hoeven we er volgens de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care niet direct voor te vrezen in Nederland, dankzij de vele mensen die al gevaccineerd zijn.

Versoepelingen

Op Instagram deelt Diederik Gommers een zonnige foto van zichzelf, waarbij hij een lang bericht neerschrijft. “Deze foto van gisteren is nogal een verschil met vandaag! Nog een week werken en dan mag ik op vakantie. Dan gaan ook de versoepelingen in en hoe mooi is dat! Prachtig is ook dat mijn kinderen nu een afspraak kunnen maken zodat ook zij volledig zijn gevaccineerd voordat ze in augustus op vakantie gaan”, begint Diederik Gommers.

Deltavariant

“Ik krijg nu veel de vraag of we ons zorgen moeten maken over de deltavariant die nu opduikt in Engeland en Portugal. Natuurlijk moeten we blijven opletten en moet je je nog steeds laten testen als je klachten krijgt. De deltavariant komt in kleine aantallen al voor in Nederland maar wij hebben een paar voordelen ten opzichte van Engeland: door de lage besmettingen kan de GGD hier goed bron&contact -onderzoek doen (wel belangrijk is dat je je dan laat testen bij klachten!), verder hebben al meer mensen bij ons 2 prikken gehad, en als derde hebben wij meer mRNA-vaccins gebruikt.

Jezelf steeds snel laten testen

“Het is zo dat wanneer je een hoge concentratie aan antistoffen hebt, je goed beschermd bent tegen de deltavariant. Dus kleine uitbraken hiervan kunnen we in het najaar verwachten, maar dan kunnen we dat met elkaar goed indammen door je steeds snel te laten testen! Als we dat doen dan verwacht ik dat de ziekenhuizen en de ic niet snel zullen overlopen. Ondanks de regen wens ik jullie een mooie week en een veilige en fijne vakantie voor hen die gaan”, besluit hij.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden