null Beeld

Dít zegt je lievelingskleur over jou

Of het nou fluoriserend paars is of donkerblauw: iedereen heeft een favoriete kleur. Weet je dat je lievelingskleur een heleboel over je persoonlijkheid zegt? 

Tessa Heinhuis

In de moderne psychologie gaan onderzoekers er vanuit dat er een nauw verband bestaat tussen kleuren en het gedrag en karakter van de mens. Sommige sollicitatietests bevatten daarom zelfs vragen over kleuren. Wij zetten het allemaal even voor je onder elkaar.

Groen

Dit is de lievelingskleur van onze koningin Máxima. Als groen je favoriet is, ben je een loyale vriendin en goed voor anderen. Je bent evenwichtig, netjes en nuchter. Als je ergens aan begint, maak je het ook af. Vaak ben je succesvol, maar je kunt alsnog jaloers zijn op mensen die succesvoller zijn dan jij. Groenliefhebbers hechten veel waarde aan eerlijkheid en openheid in hun relatie, kunnen goed luisteren naar hun partner, maar houden niet van ruzie maken en zijn overgevoelig. Succes is voor jou belangrijk en daar werk je ook voor. Liefhebbers van groen zijn volgens onderzoek rustig en bezonnen.

Roze

Met je warme en vriendelijke karakter geef je iedereen een goed gevoel. Je bent er altijd voor je vrienden en je hoopt stiekem dat je daar iets voor terugkrijgt. Van je onzekerheid laat je niks merken, maar je bent niet snel tevreden en ziet altijd ruimte voor verbetering.

Blauw

Blauw is de meest populaire lievelingskleur. Als blauw je koning der kleuren is ben je kalm en kom je soms zelfs wat koel over, maar diep vanbinnen ben je gevoelig. Je bent betrouwbaar en geduldig. Je houdt ervan als dingen netjes, op orde en harmonieus zijn. Trefwoorden die blauw typeren zijn: wilskracht, idealen, vertrouwen, onafhankelijkheid en behoefte aan zekerheid. Mensen bewonderen jou om je doorzettingskracht en zelfvertrouwen. Daarnaast komt uit onderzoek naar voren dat liefhebbers van blauw hun carrière belangrijk vinden, graag fietsen en vaak naar muziek luisteren.

Geel

Als geel je lievelingskleur is je intelligent en creatief. Je bent vrolijk en optimistisch, iets waar anderen van genieten. Je hecht veel waarde aan je vrijheid, maar kan daardoor onverantwoordelijk zijn. Je bent ook nieuwsgierig en hebt zelfvertrouwen. Mannen en vrouwen die geel als favoriete kleur hebben, vinden kennis en leren erg belangrijk, zo ook in de liefde en binnen een relatie. Uit onderzoek blijkt dat geel-fanaten altijd rijk zijn aan ideeën.

Oranje

'Oranje-mensen' zijn vaak heel extravert en gezellig. Je kunt je goed inleven in een ander. Je bent een gangmaker en houdt van het leven en de liefde. Mannen en vrouwen die van oranje houden zijn vaak uitermate vriendelijk en stralen vrolijkheid uit.

Paars

Als je het liefst alles paars hebt, dan ben je artistiek en gevoelig. Trefwoorden die paars typeren zijn: intuïtief, authentiek, inspiratie, vredelievend, passiviteit.

Zwart

Je bent slim, stijlvol en soms geheimzinnig. Mannen en vrouwen die zwart als lievelingskleur hebben zullen in de liefde vooral hun hoofd en veel minder hun hart volgen.


Rood

Jij motiveert iedereen met je oneindige enthousiasme. Trefwoorden die de kleur rood typeren zijn: alles of niets instelling, geestdrift, passie, kracht, motivatie, ambitie, vastberaden, grondig, doordringend tot de kern en een sterk gevoelsleven (maar wel gesloten). Mannen en vrouwen die rood als lievelingskleur hebben zijn heerlijk vurig in de liefde en lekker direct in hun liefdesuitingen. Onderzoek wijst uit dat mensen die het meest van de kleur rood houden actief en dynamisch zijn.

Wit

Als wit je lievelingkleur is hecht je veel waarde aan een vredige omgeving. Je bent netjes en precies. Je bent dol op veel ruimte hebben, eenvoud en alle deuren altijd openhouden. Je bent niet bang om jezelf te laten zien.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

Wooninspiratie: durven met kleur:

LEES OOK:

Bron: Mens & Gezondheid. Beeld: Shutterstock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden