null Beeld

Dít zijn de allerslimste kandidaten ooit van ‘De slimste mens’

Vrijdagavond is de grote finale van het programma De slimste mens. Hét spel waar het allemaal draait om feiten en zoveel mogelijk seconden sparen.

Online redactie Libelle

Al sinds de eerste aflevering in 2012 is De slimste mens een kijkcijferhit, met dagelijks gemiddeld 1,6 miljoen kijkers. Zoals ieder seizoen vormde historicus Maarten van Rossem in zijn eentje de jury en lag de presentatie in handen van Philip Freriks. Dit keer strijden presentatrice Emma Wortelboer, Snollebollekes-zanger Rob Kemps en cabaretier Andries Tunru voor de winst. Wie o wie mag zich de slimste mens van Nederland gaan noemen?

Het zal waarschijnlijk weer een zinderende finale worden. Maar weet je eigenlijk wie momenteel het allerslimst is van alle seizoenen?

Hoogste scores

Om te beginnen is 2020/2021 een heel goed seizoen, want zowel Emma als Andries halen de top tien hoogste scores. Ze komen binnen op plek 6 en 10. Maar wie is toch de állerslimste kandidaat van De slimste mens. Dit is de top 10 hoogste scores:

  1. Roelof de Vries - 574 seconden
  2. Owen Schumacher - 542 seconden
  3. Roelof de Vries - 541 seconden
  4. Stefano Keizers - 517 seconden
  5. Koen Hansen - 513 seconden
  6. Andries Tunru - 512 seconden
  7. Joël Broekaert - 509 seconden
  8. Marieke van de Zilver en Jeroen Grueter - 505 seconden
  9. Lonneke Dort - 496 seconden
  10. Emma Wortelboer - 495 seconden

Opmerkelijke fragmenten

Ook dit seizoen zijn er weer heel wat grappige en opvallende dingen gebeurd. We zetten de leukste voor je op een rij:

Statistieken

Dat Andries Tunru ver zou komen, had hij zelf al wel aan zien komen. Voor zijn deelname heeft de cabaretier namelijk onderzoek gedaan. Hij heeft de afgelopen zes seizoenen geanalyseerd en daarvan heeft hij volledige statistieken uitgewerkt. In de aflevering van 30 december vertelde hij daar al wat over, maar Instagram liet hij zelfs de grafieken zien:

Vagina

En dan nog even het meest besproken fragment van dit seizoen. Dat is natuurlijk, hoe kan het ook anders, de gewaagde vagina-vraag van Emma aan Maarten. In de aflevering van 14 december komt het onderwerp oesters aan bod. Philip laat al snel weten dat hij oesters heerlijk vindt, maar daar is Maarten het niet mee eens. "Ik vind oesters ongekend smerig", zegt hij. Daarop stelt Emma Wortelboer hem een pikante vraag: “Maar vind je vagina’s dan ook vies? Want ze zeggen toch dat het een beetje hetzelfde geurtje heeft?” Hoewel deze vraag behoorlijk gewaagd is, geeft Maarten zonder schaamte antwoord: “Nee, daar heb ik een hele andere beleving bij.”

Klik híer om het fragment te bekijken.

null Beeld

Maarten lacht

En als laatste mogen we natuurlijk het bijzondere fragment waarin Maarten moet lachen. Want dat komt zélden voor. Als Emma Wortelboer door een goedbedoeld advies van Philip Freriks bijna de finale mist, komt zelfs de historicus niet meer bij van het lachen.

Klik híer om het fragment te bekijken.

null Beeld

Wie wordt De slimste mens? De finale is op vrijdag 22 januari om 20.40 uur te zien op NPO 2.

Wist je dat er een bordspel van 'De slimste mens' bestaat?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: YouTube, De slimste mens. Beeld: Kro-ncrv

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden