null Beeld

Dit zijn de beste tips en adviezen als je denkt aan carrièreswitch

Door de coronacrisis zijn veel mensen, al dan niet gedwongen, gaan nadenken over hun werk. Past wat ik doe nog wel bij mij? Of is dit misschien een goed moment voor een carrièreswitch?

“En, wat doe jij voor de kost?” Het is een van de eerste vragen die we stellen als we iemand voor het eerst ontmoeten. Werk bepaalt onze identiteit, niet in de laatste plaats omdat we er een groot deel van ons wakkere leven mee bezig zijn. Volgens Art Markman, professor psychologie en marketing aan de universiteit van Texas en auteur van het boek Bring your brain to work, mogen we daar best wat vaker over nadenken. “Ik vind dat je elk jaar, bijvoorbeeld op je verjaardag, op nieuwjaarsdag of een andere speciale datum, zou moeten stilstaan bij wie je bent en wat je doet”, vertelt hij in de New York Times. Toch ziet Markman dat veel mensen pas gaan nadenken over hun baan en toekomst als er een crisis ontstaat, bijvoorbeeld als ze ziek worden of een dierbare verliezen. Ook de coronapandemie heeft velen van ons – al dan niet gedwongen – aan het denken gezet. In de eerste drie maanden van de crisis verloren 400 duizend Nederlanders hun baan. En de grootste klap moet nog komen: De Nederlandse Bank voorspelt dat de werkloosheid zal oplopen naar 7,3%. Bijna twee keer zoveel als nu. Wie zonder baan zit, móet wel nadenken over een volgende stap.

Maar ook bij mensen voor wie het werk gewoon doorging, borrelden er tijdens de crisis vragen op die in ons normaal zo drukke leven nauwelijks de ruimte krijgen. Vind ik mijn werk nog wel leuk? Maak ik me nuttig? Geeft het me voldoening? En: wanneer ga ik nou eens doen waar ik altijd al van droomde?

Van senior naar junior

Besluiten dat je ongelukkig bent in je huidige werk is niet zo moeilijk. Ingewikkelder is het om te ontdekken waar je dan wél voldoening uit haalt. Om daar achter te komen, moeten we volgens Markman terug naar wat we echt belangrijk vinden. Wil je iets voor een ander betekenen? Iets goeds doen voor de wereld? Ambities waarmaken? Structuur hebben en niet te lange dagen maken? Gewoon gelukkig zijn? “Wat voor jou echt belangrijk is, verandert niet. Wanneer die waardes niet aansluiten bij het werk dat je doet, zul je bereid moeten zijn om een nieuw pad in te slaan”, aldus de professor.

Makkelijker gezegd dan gedaan. Dat weet ook HR-adviseur Lieke Lange, auteur van het boek Carrière Switch. In haar werk ziet ze dat veel mensen het waarmaken van hun droom eindeloos uitstellen omdat ze willen voldoen aan de verwachtingen van hun omgeving. Lange: “We vinden het moeilijk en eng om de titel of status los te laten die een bepaalde baan met zich meebrengt. Dat komt doordat we onze identiteit koppelen aan ons werk.” Wie opnieuw wil beginnen in een totaal andere functie, zal het ego moeten laten gaan. Opeens ben je niet meer een senior, maar een junior. Het kan best gek zijn om aanwijzingen of opdrachten te krijgen van iemand die veel jonger is. Lange: “Dit is niet per se negatief. Het houdt je flexibel, jong van geest. Je vindt jezelf opnieuw uit.”

Wat wil ik precies?

Lange adviseert iedereen die nadenkt over een carrierèswitch eerst aan te kloppen bij familie en vrienden. “Zij kennen je door en door, weten wat bij je past, wat je kwaliteiten zijn. Die gesprekken bieden inzicht en kunnen het zelfvertrouwen een boost geven”, legt ze uit.

Kijk vervolgens naar de praktische zaken. Hoe lang kun je rondkomen als je een tijdje stopt met werken en (in deeltijd) gaat studeren? Is dit te combineren met het privéleven? Welke offers moeten worden gebracht op het gebied van financiën en vrije tijd, waar pas over een tijdje de vruchten van kunnen worden geplukt? Bezoek open dagen, plan een snuffelstage en praat met mensen uit het beroepenveld. Lukt het niet om een beslissing te nemen? Zoek dan professionele steun en raad. Een loopbaancoach kan helpen om de wensen helder te krijgen en advies geven over hoe daar te komen.

Dit kan ik al!

Een carrierèswitch betekent niet altijd een totáál ander beroep. Kijk ook eens of huidige kwaliteiten misschien in een andere sector zijn toe te passen. Lange: “Door de coronacrisis is de zorg in populariteit en aanzien gestegen. Als gevolg daarvan zou de gedachte kunnen zijn: laat ik dan maar in de zorg gaan werken, dan vind ik altijd een baan. Bedenk wel dat wie met zijn handen aan het bed wil staan, een drie- tot vierjarige opleiding moet volgen. Maar werken in de zorg kan ook als manager, gastvrouw, roostermaker of receptioniste.”

Professor Markman benadrukt dat iedereen die ongelukkig is in zijn werk vooral open moeten blijven staan voor wat er op zijn of haar pad komt. “Maak gebruik van kansen, probeer nieuwe dingen en geef die nieuwe baan het voordeel van de twijfel. Want werk waar je voldoening uit haalt, levert meer geluk op dan geld ooit zou kunnen bieden.”

Zal ik switchen?

Wel doen als…

  • … het werk zorgt voor fysieke of mentale klachten, of een ongelukkig gevoel.
  • … er geen uitdagingen of groeimogelijkheden meer zijn.
  • … er onoplosbare conflicten zijn, bijvoorbeeld met een leidinggevende.
  • … het beter is voor de carrière op de lange termijn.

Niet doen als…

  • … de enige zichtbare verbetering meer geld is.
  • … de omgeving zegt dat je vastroest, terwijl je zelf tevreden bent.
  • … er nog meer te leren is.

(Bron: Intermediar)

Kansrijke beroepen

Vooral in de reisbranche, horeca, cultuursector, luchtvaart en uitzendbranche verdwenen veel banen. In de zorg, het onderwijs, webwinkels en IT-sector staan ze juist te springen om personeel.

Crisisproject

Omdat er zo ontzettend veel werknemers en zzp’ers geraakt zijn door de coronacrisis, heeft de overheid 50 miljoen euro beschikbaar gesteld voor ontwikkeladvies, om- en bijscholing. Iedereen onder de pensioengerechtigde leeftijd komt voor dit gratis advies in aanmerking.

Tekst: Laura van der Meer. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden