De Slimste Mens finalisten Beeld KRO-NCRV/De Slimste Mens
De Slimste Mens finalistenBeeld KRO-NCRV/De Slimste Mens

Wie wint?

Dít zijn de drie finalisten van ‘De slimste mens’

Vrijdagavond is het zover! De finale van De slimste mens belooft een spannende te worden. Cabaretier Lisa Loeb (32), PowNed-verslaggever Bram Douwes (37) en theatermaker Joost Oomen (31) gaan strijden om de winst.

Mirna WiggersKRO-NCRV/De Slimste Mens

Lisa Loeb

Lisa is de enige vrouw in de finale, maar bouwde al een aardige reputatie op. Ze deed mee aan zeven afleveringen en was daarbij maar liefst vijf keer de dagwinnaar. In een eerdere uitzending beloofde ze een finalelied te schrijven én live te gaan zingen als ze de eindstreep zou halen. Wij zijn benieuwd!

Joost Oomen

Lisa neemt het op tegen theatermaker Joost Oomen en PowNed-verslaggever Bram Douwes. Het quiz-talent lijkt bij Joost in de familie te zitten: hij is namelijk de neef van Astrid Kersseboom, die in de zomer van 2020 De slimste mens won. Kijkers waren eerder dit seizoen in de war, want door de combinatie van hoe zijn haar zat en hoe hij keek leek Joost even enorm op cabaretier Stefano Keizers. Op Twitter kon men er niet over uit en dacht dat de twee familie zijn, maar dat blijkt niet te kloppen. Gewoon toeval dus.

Bram Douwes

Bram Douwes was de eerste die dit seizoen de zeven afleveringen volmaakte. Daarnaast pakte hij drie keer de dagwinst. De Groninger zal er alles aan doen om zichzelf tot slimste mens te kronen, zei hij in een van de afleveringen. Niet iedereen is fan van die instelling: Bram kwam regelmatig over als te fanatiek, niet sportief, kreeg te horen dat hij te luid sprak of te recht door zee was.

Kritiek en blijdschap

Gelukkig is hij door zijn werk bij PowNed wel wat gewend en relativeert de kritiek: “Het blijft gek. Nederlanders zijn in het buitenland altijd trots op het feit dat we een uitgesproken, brutaal volk zijn, behalve als er iemand op tv is. Dan moet je even dimmen.” Daarbij zijn er gelukkig ook heel wat kijkers juist blij met de terugkeer van Bram: “Zo leuk dat hij er weer is!”, schrijft een van hen op Twitter.

Bron: RTL Boulevard.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden