Dit zijn de populairste babynamen van 2022 in jouw provincie Beeld Getty Images/iStockphoto
Dit zijn de populairste babynamen van 2022 in jouw provincieBeeld Getty Images/iStockphoto

populairste babynamen

Dit zijn de populairste babynamen in jouw provincie

Sommige ouders geven hun kinderen de meest originele namen, anderen vernoemen ze naar familieleden en weer anderen kiezen voor een trendy naam. Dit zijn de populairste namen van 2022.

Jasmijn DraaismaGetty Images/iStockphoto

Vorig jaar stonden in de landelijke top drie de meisjesnamen Julia, Mila en Emma. Op de volgorde na is er in die lijst niets veranderd. Bij de jongens waren dat Noah, Lucas en Sem, in die lijst zien we dit jaar wel andere namen.

Populairste meisjesnamen 2022 heel Nederland

  1. Emma
  2. Julia
  3. Mila

Populairste jongensnamen 2022 heel Nederland

  1. Noah
  2. Liam
  3. Luca

Om in de toplijstjes te belanden moet de naam minimaal 25 keer gegeven zijn in dat jaar. In Zeeland zijn er om die reden geen populairste namen, dat was vorig jaar ook al het geval. Om dezelfde reden ontbreekt de lijst van de meisjesnamen in Flevoland en is de lijst met jongensnamen in Drenthe korter.

Provincies

Waar je woont heeft invloed op je naam, ook binnen onze eigen landsgrenzen. Zo vind je in de top drie van Friesland hele andere namen dan in Limburg. Dit zijn de populairste namen van 2022 per provincie.

Groningen

Friesland

Drenthe

Overijssel

Gelderland

Flevoland

Utrecht

Noord-Holland

Zuid-Holland

Noord-Brabant

Limburg

Vervelende krampjes bij baby's, dit doe je eraan:

Bron: SVB

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden