Babynamen net over de grens Beeld Getty Images
Babynamen net over de grensBeeld Getty Images

Dit zijn de populairste babynamen nét over de grens - en ze zijn leuker dan verwacht

Veel mensen halen inspiratie voor babynamen uit boeken, films of series, maar dichtbij huis is ook veel inspiratie te vinden. Meer dan je zou denken.

Chanan FoppenGetty Images

Franse, Spaanse en Italiaanse namen vinden we heel romantisch, maar van Duitse of Belgische namen worden we niet meteen heel enthousiast. Ten onrechte, want in de populaire namenlijsten net over de grens staan ook veel babynamen die voor ons heel leuk zijn.

België

Net als in 2020 waren de namen Olivia voor een meisje en Noah voor een jongen in België het populairst. Ook in Nederland was dat de populairste jongensnaam van vorig jaar, Olivia stond bij ons op de vijfde plek. Julia was in Nederland de populairste meisjesnaam van 2021. Er zijn dus veel overeenkomsten, maar in de lijstjes uit België staan ook namen die bij ons niet veel voorkomen:

Top vijf meisjesnamen

 1. Olivia
 2. Ella
 3. Marie
 4. Mila
 5. Nora

Top vijf jongensnamen

 1. Noah
 2. Arthur
 3. Jules
 4. Leon
 5. Louis

Duitsland

Emilia en Matteo waren in 2021 de populairste babynamen in Duitsland. De afgelopen jaren waren deze namen al populair, dus verrassend was dat niet. Toch is de Matteo snel in populariteit gestegen, want in 2019 stond deze naam nog niet eens in de top 10. Zo ziet dat rijtje er nu uit:

Meisjes

 1. Emilia
 2. Hanna
 3. Mia
 4. Emma
 5. Sophia
 6. Mila
 7. Lina
 8. Ella
 9. Lea
 10. Marie

Jongens

 1. Matteo
 2. Noach
 3. Leon
 4. Fins
 5. Elias
 6. Paul
 7. Ben
 8. Luca
 9. Emily
 10. Louis

Stijgende populariteit

De jongensnamen Leo, Levi, Liam, Lio, Matteo en Theo en de meisjesnamen Alya, Malea, Leni, Lia, Malia en Malou staan nog niet in de top 10 van Duitsland, maar worden wel steeds populairder. Wie weet zien we deze namen de komende jaren ook ineens in de Nederlandse lijsten verschijnen.

Bron: Beliebte-vornamen.de, VRT.be

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden