john de mol els Beeld Brunopress
john de mol elsBeeld Brunopress

Dit zijn de rijkste BN’ers volgens de Quote 500

Zakenblad Quote komt elk jaar met de beroemde Quote 500, waarin de vijfhonderd rijkste Nederlanders van het jaar staan. Het is de eerste keer sinds de komst van het internet dat de rijksten uit ons land veel meer geld bezitten.

Money, money, money

RedactieBrunopress

Hun vermogen is dit jaar 18 procent gestegen, terwijl dat vorig jaar nog 3,5 procent was.

Recordaantal

De vijfhonderd rijkste Nederlanders bezitten dit jaar gezamenlijk 219,6 miljard euro. Om bij de 500 rijkste Nederlanders te kunnen horen, moet je over minstens 110 miljoen euro beschikken. Het recordaantal miljardairs in de lijst is dit jaar overigens ook verbroken. Er staan nu 45 Nederlanders in de lijst die miljarden bezitten.

John de Mol

Zoals gewoonlijk staan er een aantal BN’ers in de lijst. Hoewel John de Mol met 300 miljoen euro is gezakt, komt hij met een vermogen van 2,1 miljard euro op de achttiende plaats. Vorig stond de Talpa-oprichter op de zesde plaats. Volgens Quote komt de daling door de overname van zender SBS en minder scorende tv-programma’s.

Joop van den Ende en Mabel van Oranje-Nassau

Joop van den Ende staat iets onder de Talpa-baas. De tv-, film- en theaterproducent heeft een geschat vermogen van 1,7 miljard euro en staat op de 24e plek. Dit jaar is ook Mabel van Oranje-Nassau weer opgenomen in de lijst. De weduwe van prins Friso behaalde de vijftigste plek met 880 miljoen euro.

Nummer één

Charlene de Carvalho-Heineken staat op nummer één in de Quote 500. Zij is de grootaandeelhouder en directeur van Heineken Holding en heeft maar liefst 13,5 miljard euro op haar naam. Milan Daniels van het fashionplatform Otrium is het jongste Quote 500-lid. Op 30-jarige leeftijd staat hij met 150 miljoen euro op nummer 359.

Zo heeft prinses Mabel haar zus geholpen in de liefde:

Bron: Quote500

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden