Coronavaccinatie. Beeld Getty Images
Coronavaccinatie.Beeld Getty Images

Dit zijn de symptomen van corona als je al volledig gevaccineerd bent

Een neusverkoudheid, hoesten, koorts en verlies van reuk zijn symptomen van corona die we inmiddels maar al te goed kennen, maar die symptomen zien er nét wat anders uit als je al volledig gevaccineerd bent.

Inmiddels weten we dat je ook besmet kunt raken met het coronavirus als je volledig gevaccineerd bent en het ook nog eens door kunt geven aan anderen. Wanneer je gevaccineerd bent, zijn de symptomen vaak wel anders -en veel minder hevig - dan bij besmetting zonder vaccinatie.

Symptomen gevaccineerd en corona

Uit data van de Britse ZOE COVID Symptom Study - een app waarmee gebruikers besmettingen en symptomen kunnen melden voor wetenschappelijk onderzoek - blijkt dat mensen die volledig gevaccineerd zijn en tóch besmet raken, vooral last hebben van de volgende symptomen:

  • Hoofdpijn
  • Loopneus
  • Niezen
  • Keelpijn
  • Reukverlies

Niezen

Vergeleken met de eerder bekende symptomen werden hoesten en smaakverlies minder gemeld door mensen die al volledig gevaccineerd zijn. Niezen werd wél weer veel vaker gemeld door deze groep. Begin je dus ineens veel te niezen? Dan kan dat een reden voor een ritje naar de teststraat zijn.

BEKIJK OOK: Vragen over het coronavaccin? Dokter Rutger geeft antwoord:

Bron: ZOE COVID Symptom Study

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden