Coosje Smid ode aan vader Beeld Screenshot - Humberto
Coosje Smid ode aan vaderBeeld Screenshot - Humberto

Televisie

Dochter Ernst Daniël Smid zorgt voor tranen bij ‘Humberto’-kijkers na emotionele ode aan vader

Donderdagavond lanceerden Rob de Nijs (78) en Ernst Daniël Smid (68) het nummer De muziek gaat altijd door bij Humberto. Zij schreven het om aandacht te vragen voor de ziekte waar zij beiden aan lijden: Parkinson. Na een bijzonder gesprek over de ziekte brengt Coosje Smid een muzikale ode aan haar vader Ernst Daniël Smid. En dat zorgt voor tranen bij de kijkers.

Eva BredaScreenshot - Humberto

Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid vertellen bij Humberto over de rol die Parkinson in hun leven speelt. Maar ondanks de ziekte, zijn beiden positief. Zo reageert De Nijs positief op de vraag van Humberto Tan of het goed met hem gaat. “Op dit moment, zittend tegenover jou, fantastisch”, zegt hij dan ook. “Het gaat eigenlijk heel goed, alleen ja, we hebben wel Parkinson. Het is niet zo dat we Parkinson zijn, we hebben toevallig die kloteziekte”, vertelt De Nijs in de uitzending. “Verder zijn we gewoon wie we zijn.”

Trillen

Wel heeft de ziekte veel invloed op hun leven. Zo geeft Smid aan dat hij ‘een compleet ander mens’ is geworden sinds hij Parkinson heeft. “Ik ben snel oud geworden en loop een beetje krom", zegt hij daarover. Het vervelendste vindt hij het constante trillen.

Meer aandacht

Omdat de ziekte zo'n grip heeft op het leven van beide zangers, vragen ze er extra aandacht voor in de uitzending van Humberto. Ze lanceerden een nummer dat zij schreven voor stichting ParkinsonNL: De muziek gaat altijd door. Het nummer werd door meerdere artiesten gezongen. Zo werken Anita Meyer en Jim Bakkum mee aan het lied. Smid is erg blij met hoe het nummer is geworden. “Het is een mooi liedje. Het is perfect”, zegt hij erover in Humberto.

Kinderen en kleinkinderen

Met het nummer hopen De Nijs en Smid meer aandacht te genereren voor de ziekte en meer geld binnen te halen voor onderzoek naar Parkinson. Want zelf zijn ze nog lang niet klaar met het leven. “Ik wil er in ieder geval bij zijn dat mijn Julius zelfstandig dingen kan”, zegt De Nijs over zijn zoon. Smid wil zijn kleinkinderen op zien groeien en een opa voor ze zijn.

Als je overmorgen oud bent

Maar wie ook belangrijk in het leven van Smid is, is zijn dochter Coosje Smid (31). Aan het einde van de uitzending komt zij als verrassing binnen om een ode te brengen aan haar vader. Zij zingt voor hem het nummer Als je overmorgen oud bent. Haar vader raakt zichtbaar emotioneel door de boodschap van zijn dochter. Maar ook de kijkers van Humberto houden het niet droog. Op Twitter gaan zij los over de bijzondere aflevering, het nummer dat De Nijs en Smid uitbrachten en het ontroerende optreden van Coosje Smid.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden