null Beeld

Dochter kan huisarrest maar op één manier opheffen

Cassidy baalt, ze heeft voor onbepaalde tijd huisarrest. En misschien nog wel meer balen voor het Amerikaanse meisje: haar ouders willen haar straf alleen opheffen als ze 500 punten heeft behaald met het uitvoeren van huishoudelijke taken.

Malin Kox

Voor het koken van het avondeten krijgt ze 50 punten. Het buiten zetten van de vuilniszak en een nieuwe zak in de emmer doen levert 10 punten op. Absolute klapper qua punten is de was: als Cassidy een lading wasgoed wegwerkt (inclusief opvouwen en opruimen), krijgt ze 100 punten. Wij vermoeden dat haar ouders een hekel hebben aan dit klusje.

LEES OOK: MEISJE (6) PAKT HAAR STRAFBRIEFJE HEEL CREATIEF AAN

Lieve brief

Ze kan ook punten verdienen met andere taken. Door een broertje of zusje te helpen met huiswerk bijvoorbeeld, voor 20 punten. Of door een lieve brief naar een familielid of een van de buren te sturen (10 punten).

null Beeld

LEES OOK: DOCHTER SCHRIJFT GRAPPIG BRIEFJE AAN OUDERS OM BEDTIJD TE BESPREKEN

Klusjes

Een foto van de takenlijst verscheen op de Facebook-pagina Life of Dad. Naast een paar duizend likes plaatsten ook veel mensen het commentaar dat de klusjes die Cassidy moet doen bij hén thuis gewoon onderdeel zijn van het dagelijks leven en niet een vorm van huisarrest. "Ik zou de huishoudelijke klusjes van de lijst halen, die horen gewoon bij de dagelijkse routine", schrijft iemand. En een ander: "Het probleem met die lijst is dat er dingen opstaan die ze sowieso al zou moeten doen."

Bron: The Daily Mail. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden