Dochtertje (1) van Rick Paul van Mulligen in het ziekenhuis opgenomen met het heersende rs-virus Beeld ArjoFrank Fotografie
Dochtertje (1) van Rick Paul van Mulligen in het ziekenhuis opgenomen met het heersende rs-virusBeeld ArjoFrank Fotografie

Dochtertje (1) Rick Paul van Mulligen in ziekenhuis door heersend RS-virus: “Wat een machteloos gevoel”

Bowie, het 1-jarige dochtertje van acteur Rick Paul van Mulligen (39), is opgenomen in het ziekenhuis. Dat laat de bezorgde vader op Instagram weten, bij hartverscheurende kiekjes.

Sterkte, kleintje

De kleine Bowie kampt met het RS-virus.

Dochtertje Rick Paul van Mulligen in het ziekenhuis

Hij schrijft: “Ons lieve, sterke meisje. Ook dit hoort bij ouderschap helaas. Het ene moment vier je een heerlijk kinderfeestje en opeens zitten we al dagen in het ziekenhuis. Ons kleintje heeft het RS-virus te pakken en is keihard aan het werk het uit haar lichaam te krijgen.”

Machteloos gevoel

Gelukkig gaat het de goede kant op: “Dankzij de goede zorgen hier in het ziekenhuis gaat dat goed komen, al zou het voor ons niet snel genoeg over mogen zijn. Niets natuurlijks aan zo’n kleintje aan de slangetjes, wat een machteloos gevoel. En dat blijft ook nog wel even…”

Hopen en zorgen

Rick Paul deelt bij zijn bericht een foto waarop Bowie te zien is met een slangetje in haar neus: “Voelt gek om te delen hier, maar het voelt niet eerlijk en goed straks gewoon door te gaan met positiviteit de wereld in sturen, terwijl we eigenlijk hiermee dealen. Wat voor gezin je ook bent, dit kan ook gebeuren en laten we verdriet en zorgen niet weg stoppen. Zoveel respect en liefde voel ik voor alle ouders en kindjes die om wat voor reden dan ook te maken krijgen met ziekenhuisopnames en lichaampjes die moeten strijden en ouders die hopen en zorgen", aldus Rick Paul.

Het RS-virus

Het Respiratoir Syncytieel-virus (RS-virus) is een verkoudheidsvirus dat bij kinderen voor benauwdheid, een ontsteking van de kleine luchtwegen of een longontsteking kan zorgen. Vooral bij jonge baby’s kan het virus ernstige gevolgen hebben.

Druk op kinderafdelingen

Eerder schreven we al dat het virus op dit moment heel erg heerst. Normaal duikt het iedere winter op, maar door de coronamaatregelen is dat dit jaar maanden later pas gebeurd. Doordat de kinderafdelingen in de ziekenhuizen momenteel vol liggen met patiëntjes met het RS-virus moeten veel geplande operaties worden uitgesteld.

Helene Helpt: zó herken je een longontsteking bij kinderen

Bron: RTL Boulevard.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden