Getty Images Beeld Getty Images
Getty ImagesBeeld Getty Images

Britse royals

Documenten laten bijzondere eis van moeder koningin Elizabeth zien

Elizabeth Bowes Lyon, de moeder van koningin Elizabeth, hield blijkbaar zóveel van haar middagdutjes, dat ze in de jaren 90 een bijzonder verzoek deed bij de luchtmacht, zo blijkt uit een artikel van The Times.

Erandi GodinezGetty Images

Elizabeth, die ook wel ‘De Queen Mother’ werd genoemd, kocht na de dood van haar man Castle of Mey in Caithness. In 1993, toen ze al 93 jaar was, diende ze een formele klacht in bij Defensie tijdens één van haar jaarlijkse bezoeken.

Dutjes werden verstoord

Elizabeth hield er namelijk van om in de middag een dutje te doen, maar haar dutjes werden naar eigen zeggen regelmatig verstoord door laagvliegende toestellen van de Britse luchtmacht. Ze vroeg Defensie daarom om hiermee te stoppen, zodat ze voortaan weer ongestoord kon slapen in de middag.

No-flyzone

De luchtmacht gaf wonderbaarlijk genoeg gehoor aan het verzoek en hield rekening met Elizabeth ze in Schotland was. Rond het kasteel werd een speciale no-flyzone ingesteld. “Hoewel we niet kunnen garanderen dat er geen vliegtuigen in de buurt worden gezien, moet dit ervoor zorgen dat Hare Majesteit niet wordt gestoord”, zo bevestigt luitenant-kolonel J.J.D. Cox in de openbaar gemaakte correspondentie.

Bron: The Times

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden