null Beeld

Donderdag 22 januari in beeld

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de werkloosheid in december toegenomen met 12.000 mensen ten opzichte van een maand eerder. Het kabinet praat vrijdag over de verdere verscherping van het antirookbeleid.

A.V.

Verder in het nieuws vandaag:

null Beeld

Het kabinet praat vrijdag over de voorstellen van staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) om het antirookbeleid aan te scherpen. Pakjes sigaretten en shag moeten binnenkort voor minimaal 65 procent bestaan uit waarschuwingsteksten en foto's van aandoeningen die het roken veroorzaakt.

null Beeld

Eric van Tijn is verwikkeld in een plagiaatrel. De muziekproducent zou zich 22 jaar lang ten onrechte hebben voorgedaan als componist van de beroemde reclameslogan van Calgon ("Wasmachines leven langer met Calgon!"). Dat heeft de plagiaatcommissie van auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra onlangs bepaald, schrijft De Telegraaf. Van Tijn vertelt de krant dat hij nooit heeft beweerd dat hij de tune had geschreven.

null Beeld

De Britse prins Andrew is gevraagd om onder ede een verklaring af te leggen over de beschuldigingen dat hij een meisje van zeventien zou hebben misbruikt. De Amerikaanse advocaten van de nu 31-jarige Virginia Roberts hebben dat vorige week in een brief geschreven naar Buckingham Palace.

null Beeld

Amsterdam heeft afgelopen jaar 17,3 miljoen bezoekers ontvangen. Dat is meer dan in 2013, toen de hoofdstad 16 miljoen bezoekers verwelkomde.

Foto's: ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden