null Beeld

Doneer je slaapzak

En help daarmee de vluchtelingen uit Syrië.

Emma van Nieuwkerk

Iedere avond zie ik de afschuwelijke beelden op televisie van vluchtelingen die huis en haard hebben verlaten om te ontsnappen aan de oorlogsituatie in hun thuisland Syrië. Steeds vraag ik me af: wat kan ik doen om die mensen te helpen? Vanmorgen hoorde ik over een mooi initiatief, waaraan iedereen zijn steentje kan bijdragen. Hoewel, zijn steentje? Beter gezegd: zijn slaapzak...

10.000 slaapzakken in 3 weken

Slaapzakken voor Lesbos, heet dit initiatief. Het doel is om 10.000 slaapzakken in te zamelen in 3 weken tijd. De initiatiefnemers hoorden via hun contactpersoon op Lesbos, een Griekse vrouw die vrijwillig vluchtelingen helpt in Molyvos (de plek waar alle vluchtelingen aankomen), dat slaapzakken op dit moment de hoogste prioriteit hebben. Duizenden mannen, vrouwen en kinderen slapen namelijk momenteel op straat.

Doe ook mee!

Help ook mee en doneer een slaapzak! Er zijn verschillende inleverpunten in heel Nederland. Kijk voor meer informatie op de website of de Facebook-pagina. Woon je in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, dan hoef je vandaag niet eens zelf de deur uit om een slaap te doneren. Taxibedrijf Uber rijdt namelijk op woensdag 9 september tussen 16 en 20 uur kosteloos langs verschillende adressen om de slaapzakken op te halen. Wat een superactie!

Wil jij ook regioreporter van Libelle worden? Meld je nu aan!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden