null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Door deze fles azijn te kopen red je 1.000 vrouwen van baarmoederhalskanker

Eva Jinek en Jennifer Hoffman verkopen vandaag speciale flessen azijn in de supermarkt. Dit doen ze om baarmoederhalskanker onder de aandacht te brengen. Eén fles azijn kan namelijk het leven van 1.000 vrouwen redden. 

Demi SchoenmakersGetty Images/iStockphoto

Elke 2 minuten overlijdt er ergens op de wereld een vrouw aan baarmoederhalskanker. Dat kunnen we ons bijna niet voorstellen, omdat dankzij het uitstrijkje in Nederland het aantal patiënten enorm is teruggedrongen.

Opsporen

Toch overlijden er jaarlijks nog steeds veel te veel vrouwen aan deze ziekte. Terwijl je baarmoederhalskanker volgens Eva Jinek en Jennifer Hoffman (en experts, uiteraard) heel makkelijk kunt opsporen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een fles azijn.

Vrouwenlevens redden

Eva en Jennifer vullen daarom vandaag bij de Albert Heijn de vakken met een speciale fles azijn. Eentje die vele vrouwenlevens kan redden. Op Instagram deelt Eva het verhaal. "Met iets simpels als een fles natuurazijn kun je de levens van 1.000 vrouwen redden. 1.000 vrouwen. Laat dit alsjeblieft even op je inwerken. Het klinkt als een sprookje, dat weet ik. Precies wat ik zelf ook dacht de eerste keer dat ik het hoorde."

Wattenstaafje

"Met een paar druppels natuurazijn kunnen vrouwen onder de meest primitieve omstandigheden getest worden op baarmoederhalskanker." Kortom: daar is geen ziekenhuis, duur laboratorium of dokter voor nodig. "Alleen een wattenstaafje met een beetje azijn", legt Eva uit. "Deze stip je aan op de baarmoederhalsmond om te zien of er cellen zitten die wijzen op een voorstadium van baarmoederhalskanker. Mocht dit zo zijn, dan kleurt het weefsel wit."

Stikstof

Wanneer het weefsel wit kleurt, heb je alleen wat stikstof nodig. Daarmee brand je de slechte cellen namelijk meteen weg. "Dan is ze voorgoed genezen", legt Jennifer uit op haar Instagram. "Zo kunnen dus de allerarmste vrouwen gered worden. Simpel, goedkoop en effectief. Onze prachtige fles Miracle-azijn is supernormaal en toch heel bijzonder."

Uitroeibaar

Eva: "De meeste vrouwen die doodgaan aan baarmoederhalskanker zijn jong en leven in ontwikkelingslanden. Vaak zijn ze ook moeder. Wij kunnen deze vrouwen makkelijk testen en redden, sterker nog: baarmoederhalskanker is de enige vorm van kanker die op dit moment uitroeibaar is."

Wereld zonder baarmoederhalskanker

Jennifer Hoffman en Eva Jinek zijn al jaren ambassadeur van de Female Cancer Foundation omdat zij willen dat baarmoederhalskanker verdwijnt. "Omdat wij weten dat het kan", zegt Eva. "Als je deze prachtige fles koopt, help je ons om een wereld zonder baarmoederhalskanker mogelijk te maken."

Miracle, het azijn, is bij alle vestigingen van Albert Heijn vanaf 13 mei verkrijgbaar. Een fles kost € 1,50 en de volledige opbrengst gaat naar het de Female Cancer Foundation. Deze speciale fles azijn is tot en met 19 mei te koop.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram, LUMC. Beeld: Carin Verbruggen & Ferry Drenthem Soesman, ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden