Door déze snijfout maak je een mes bot
Je wilt natuurlijk dat je keukenmes zo scherp mogelijk is, want des te sneller heb je alle groenten gesneden. Maar wist je dat deze veelgemaakte fout een mes juist bot maakt?
Of je nu veel of weinig kookt: een scherp mes mag in geen enkele keuken ontbreken. Het is misschien wel het voorwerp dat we het meest in de keuken gebruiken.
Verkeerd gebruiken
Maar een mes kan snel bot worden en na verloop van tijd minder goed snijden als je ’m verkeerd gebruikt. Ten eerste mag je een snijmes niet in de vaatwasser wassen. Leg ’m niet onbeschermd in een lade bij ander bestek of keukenaccessoires. Maar er is nóg een fout die een mes in mum van tijd bot kan maken. Grote kans dat jij deze ook per ongeluk maakt.
Handige tip
Gebruik jij na het snijden van groenten en kruiden ook altijd het mes om alles van de snijplank in de pan te schuiven? Dan raden we je aan om daarmee te stoppen. Het schrapen over de snijplank maakt je mes namelijk in no-time bot. Je kunt dit mes natuurlijk wel weer scherp krijgen, maar het is beter om het 180 graden te draaien. Gebruik de rug, het stompe deel van het lemmet. Zo kun je het mes nog wel gebruiken om de ingrediënten zoals gebruikelijk makkelijk en snel in de pot, pan of kom te schuiven.
Ook handig om te weten: zó blijft groente niet plakken aan je mes:
Bron: Freundin.de