null Beeld

Downton Abbey-fan? Dan mag je deze series (en films) ook niet missen

Hoewel de makers beloven dat het zesde seizoen opnieuw de gebruikelijke intriges en het nodige drama te zien zullen zijn, wordt er toch echt een einde aan Downton Abbey gebreid. Maar niet getreurd, er is meer! 

Vera Klandermans

De serie Downton Abbey speelt zich af in, jawel, Downton Abbey, het statige huis van de graaf en gravin van Grantham. Een heerlijk kostuumdrama dat een beeld geeft van het leven van Britse aristocraten en hun personeel in het eerste deel van de 20e eeuw.

Vijf nieuwe series

Helaas houdtDownton Abbey er na dit seizoen dus mee op. Maar gelukkig zijn er nog heel veel andere series die absoluut de moeite zijn om te bekijken, en wij hebben de vijf beste geselecteerd. Ze zijn allemaal te bekijken via Netflix of op dvd.

1. Grand hotel

Grand hotel is het Spaanse antwoord op Downton Abbey. Het speelt zich af in 1905. Juli Olmedo bereikt het idyllische Grand hotel, gelegen aan de rand van een stad genaamd Cantaloa, om de verdwijning van haar zus Cristina te onderzoeken. Een spannende serie, met prachtige kostuums à la Downtown Abbey.

2. Brideshead revisited

Brideshead revisited gaat over Charles Ryders die in Oxford bevriend raakt met de knappe Lord Sebastian Flyte, de jongste zoon van de familie en een enfant terrible. Sebastian neemt Charles mee naar zijn romantisch voorvaderlijk huis, Brideshead castle, waar Charles Sebastians familie ontmoet. Gecharmeerd door deze omgeving en verblind door Sebastians mooie zus Julia, raakt hij steeds nauwer betrokken bij hun stormachtige familieperikelen.

3. Pride and prejudice

Jane Austens boek Pride and prejudice is zo'n romantische klassieker die al vaak is verfilmd of bewerkt voor tv, en die je gezien móet hebben. Het verhaal gaat over vijf ongetrouwde zussen uit de Engelse middenklasse en speelt zich af rond de eeuwwisseling van de 18e en 19e eeuw. De hoofdpersoon is Elizabeth Bennet, de op een na oudste zuster en ook de intelligentste. Haar moeder probeert alle vijf de dochters te laten trouwen met welgestelde mannen, aangezien de eigendommen van hun vader alleen geërfd kunnen worden door een mannelijke erfgenaam en dus aan een neef ten deel zullen vallen. De serie al gezien en smaakte die naar meer? Dan kun je ook de film eens kijken. Een voorproefje? Bekijk de filmtrailer.

4. Sense and sensibility

Een vreemde eend in de bijt, maar een must see: Sense and sensibility is een romantisch familiedrama van Jane Austen, over Mr. en Mrs. Dashwood die met hun drie dochters Elinor, Marianne en Margaret wonen op hun landgoed Norland Park. De zussen Elinor en Marianne Dashwood lijken helemaal niet op elkaar, maar hebben desondanks een nauwe band. De kalme Elinor beredeneert alles vanuit haar verstand (sense), de onbesuisde Marianne gaat altijd op haar gevoel (sensibility) af. Hun karakterverschillen komen vooral tot uitdrukking in de liefde. Waar Elinor haar gevoelens voor Edward Ferrars verbergt, toont Marianne schandalig duidelijk dat ze tot over haar oren verliefd is op de aantrekkelijke Mr. Willoughby....

5. Devious maids

Iets minder zoetsappig, maar zeker het kijken waard: Devious maids. De nieuwe serie gaat over Rosie, Carmen, Zoila en Marisol, vier Latina poetsvrouwen in Beverly Hills. Hun werkgevers zijn rijke acteurs en zakenlui uit Hollywood. Als er een moord wordt gepleegd in de eerste aflevering, is het al snel duidelijk dat er meer aan de hand is. Marisol heeft bijvoorbeeld een dubbele agenda: zij is op zoek naar de ware moordenaar omdat haar zoon nu wordt aangezien als de dader en hiervoor in de gevangenis zit. Devious maids is te zien op Netflix.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden