null Beeld

Drama in Zuid-Beijerland: moeder rijdt zoontje (1) dood

In Zuid-Beijerland heeft zich een drama voltrokken. Een moeder reed per ongeluk haar peuter van 1,5 jaar dood. 

Susan Dalstra

De 41-jarige vrouw zag haar zoontje over het hoofd toen ze met haar bestelbus achteruit reed voor haar woning. De in allerijl opgeroepen hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, konden niets meer voor het jongetje betekenen. De peuter overleed ter plekke. Het drama speelde zich af in Zwartsluisje, een buurtschap in de Hoeksche Waard ten zuiden van Rotterdam.

'Heerlijk ventje'

Opa Arie woont naast zijn zoon en schoondochter. Hij is enorm aangeslagen. "Het was gewoon een heerlijk ventje. Hier word je knetter van." Hij staat verslagen bij het erf waar het ongeluk gebeurde. "Mijn schoondochter moest weg. Ze dacht dat ze iets was vergeten en reed een stukje achteruit. Toen gebeurde het. De overbuurman heeft hem nog geprobeerd te reanimeren. Het is vreselijk."

Paradijsje

Dat de ouders, die ook een dochter van 3,5 hebben, een ijzeren hek en poort voor hun huis plaatsten om te voorkomen dat hun kroost de drukke weg op zou rennen, maakt het drama extra wrang. Op het erf staat een speeltuin met een glijbaan, schommel en trampoline. "Het is hier een waar paradijsje voor kinderen. Ik zag die jongen elke dag. We eten ook met z'n allen. Hij kon nog niet praten, maar wel van alles duidelijk maken."

Extra aangrijpend

Donderdagmiddag vond een bijeenkomst plaats met de hulpverleners die ter plekke waren. Burgemeester Servaas Stoop was daarbij. "Het is afschuwelijk als iemand bij een ongeluk om het leven komt, maar als het om een kind gaat is het extra aangrijpend. Als je dan de oorzaak hoort, schieten woorden en verstand tekort. Alle hulpverleners hebben hun uiterste best gedaan. Voor die mensen is het ook heel teleurstellend, dat dit niet heeft mogen baten. Zo'n bijeenkomst is er ook om de emoties te uiten.''

Bron: AD. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden