null Beeld

Droevig: rouwende orka zwemt al 2 weken rond met haar dode jong

Niet alleen mensen maar ook dieren kunnen het moeilijk hebben met het verlies van een dierbare. In deze video is te zien hoe een orka al zeventien dagen lang met haar dode jong rondzwemt in de Stille Oceaan.

Erandi Godinez

Het kleintje overleed kort na de geboorte, iets wat de moeder maar moeilijk kan verwerken.

Ernstige zorgen

Volgens wetenschappers, die de orka de naam J35 hebben gegeven, is het dier in diepe rouw. Ze maken zich dan ook ernstige zorgen. ‘’Ik kan niet geloven dat ze nog steeds haar dode kalf meedraagt. Ik word er droevig van en maak me diepe zorgen over de gezondheid en het mentale welzijn van J35’’, zegt Deborah Giles van de non-profitorganisatie Wild Orca tegen The Seattle Times.

Lange rouwperiode

Volgens bioloog Jeff Corwin probeert de orka al de hele tijd nog een soort van afscheid te nemen. ‘’Ze duwt haar baby voort in de hoop een connectie met haar te maken. Ik kan me voorstellen dat deze rouwperiode erg lang gaat duren, ‘’ zo vertelt hij tegen CBS News.

Verdrietig

Het gedrag van de orka zou niet per se uniek zijn ‘’We weten dat dit gedrag vaker voorkomt. We zagen dat het dier soms zonk. Dan dook haar moeder naar beneden en haalde haar weer omhoog. Iedereen is er kapot van. Dit is heel, heel erg afschuwelijk, verdrietig en ontmoedigend.’’

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: YouTube. Beeld: YouTube en iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden