null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Duitse jongen (15) steekt school in brand om ouderavond te voorkomen

Kun je het je voorstellen? Zó erg tegen de ouderavond opzien, dat je besluit de school in brand te steken?

Daphne DorgeloGetty Images/iStockphoto

Een 15-jarige jongen uit Schleiden (Noord-Rijnland-Westfalen) kan dat in elk geval wel. Sterker nog, hij deed dat zelfs tot 3 keer toe. Vrijdag heeft de rechter daarom besloten dat de jongeman 4,5 jaar jeugddetentie krijgt.

9 miljoen euro

Want daar stoppen zijn daden nog niet: hij wordt ook verantwoordelijk gehouden voor 6 andere branden tussen november 2018 en mei 2019 in dezelfde regio. Hij stak in april nog een huis in brand, waarbij 2 bewoners ternauwernood konden ontsnappen. Een vrouw die uit de woning sprong raakte daarbij gewond. De 7 branden samen hebben geleid tot materiële schade van ongeveer 9 miljoen euro.

Geen veroordeling

Zijn advocaat legde tijdens de zitting uit dat de student de ouderavond wilde voorkomen. Pas na zijn arrestatie besefte hij wat voor gruwel hij had aangericht. Hij bood z'n excuses aan en daarna besloot de rechter om zijn beoogde straf te verlagen. Die tijd wil de 15-jarige gebruiken om af te studeren en zijn leven te ordenen.

Wat zijn het toch helden hè, die brandweermannen. In deze video schieten ze een broertje en zusje te hulp die klem zitten:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: 1wdr. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden