#ikredhetnietmeer Beeld Getty Images
#ikredhetnietmeerBeeld Getty Images

Noodkreet

Duizenden Nederlanders delen hun financiële zorgen op Twitter met de hashtag #ikredhetnietmeer

Boodschappen, benzine, elektriciteit: het leven wordt elke dag weer duurder. Voor veel huishoudens is dit het moment om aan de bel te trekken, omdat ze het nu al niet redden of verwachten aankomende winter kopje onder te gaan. Voor hen is de hashtag #ikredhetnietmeer in het leven geroepen.

Leonie CollombonGetty Images

Met energierekeningen die plotsklaps met honderden euro’s per maand stijgen is het zelfs voor Nederlandse huishoudens met een modaal inkomen niet meer te behappen. Veel mensen maken zich zorgen hoe ze de winter gaan doorkomen en vragen zich af of ze überhaupt nog wel een boterham op tafel kunnen zetten.

#ikredhetnietmeer

BNNVARA-programma Kassa riep daarom een campagne met de hashtag #ikredhetnietmeer in het leven. Op Twitter gaan mensen er massaal mee aan de haal. Gebruikers uitten niet alleen hun zorgen, maar delen ook unieke tips om te besparen. In no time werd de hashtag trending, wat nog maar eens laat zien hoeveel mensen nu al met financiële problemen kampen.

Solidariteit

Wie denkt dat mensen in tijden van crisis enkel aan zichzelf denken, heeft het mis. Ook nu wordt weer bewezen dat er solidariteit heerst. Onder de hashtag bieden heel wat mensen hun huis en een douche of maaltijden aan. Zij die nu nog niet in de problemen komen, willen maar wat graag de groep helpen die het hoofd niet meer boven water kan houden. Vooral mensen met een relatief hoog inkomen kunnen een flink steentje bijdragen. Door zogenaamde inflatie-ongelijkheid worden namelijk de minstverdienende huishoudens het hardst geraakt door de prijsstijgingen. De mensen die hun rekeningen al bijna niet kunnen betalen, krijgen het komende winter dus juist het zwaarst.

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: NOS

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden