null Beeld

Een bekend hapje met een twist: gevulde eieren met zalm en vadouvan

December is de maand van heerlijk eten en fijne hapjes. Zoals gevulde eieren. Maak ze dit keer met een twist door er zalm en vadouvan aan toe te voegen.

Dit heb je nodig voor 10 eitjes:

  • 5 grote scharreleieren
  • 300 ml bietensap
  • 3 plakjes gerookte zalm
  • 2 el mayo
  • 2 el crème fraîche
  • 2 tl vadouvan (specerijenmengsel)
  • 4 radijsjes
  • 2 el korianderblaadjes
  • Spuitzak met grote kartelmond

Zo maak je de gevulde eieren met zalm en vadouvan:

  1. Kook de eieren in 10 min. hard en pel ze onder koud stromend water.
  2. Schenk het bietensap in een kleine kom, leg de gepelde eieren erin en laat ze 30 min. marineren.
  3. Snijd de eieren dan doormidden met een scherp mes, wip de eidooiers eruit en doe deze in een mengkom.
  4. Doe er 2 fijngehakte plakjes zalm bij en voeg de mayo, crème fraîche en 11/2 tl vadouvan toe.
  5. Meng tot een romige crème, schep die in een spuitzak en laat 30 min. in de koelkast opstijven.
  6. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
  7. Leg de halve eitjes op een mooi bord en spuit in allemaal een toef crème.
  8. Snijd het laatste plakje zalm in stukjes.
  9. Garneer de eitjes met stukjes zalm, blaadjes koriander en plakjes radijs en bestrooi met de rest van de vadouvan.

Voorbereidingstijd 10 min. Marineertijd 30 min. Bereidingstijd 10 min. Wachttijd 30 min.

Nog meer recepten vind je in Libelle Lekker:

Styling & foodstyling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Jacqueline Pietrowski. Receptuur: Eric van Lokven

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden