null Beeld

Een derde prik? Waarom de Britse regering een ‘boostervaccin’ wil toedienen

In Engeland zijn er plannen om de Britten een derde prik te geven tegen het coronavirus. Maar waarom is een 'boostervaccin' nodig?

Online redactie Libelle

Dat zit zo.

Derde prik

Twee prikken zouden voldoende moeten zijn om bescherming te bieden tegen het coronavirus. Maar in Engeland zijn er plannen om de bevolking een derde prik toe te dienen. Op basis van recent onderzoek is namelijk gebleven dat een zogenaamd 'boostervaccin' wel degelijk positieve effecten kan hebben. Sage, de wetenschappelijke adviesraad voor de Britse overheid, onderzocht de huidige vaccins en kwam tot de conclusie dat deze veel minder effectief zijn tegen mutaties. Een derde prik zou extra bescherming tegen mutaties kunnen bieden.

September

De Britse minister die verantwoordelijk is voor vaccinatiezaken, Nadhim Zahawi, laat in een interview met The daily telegraph weten dat Engeland vanaf september wil beginnen met het toedienen van het boostervaccin. Eerst zijn hiervoor de zeventigplussers aan de beurt.

Eerste prik

Op dit moment wordt in het Verenigd Koninkrijk gevaccineerd met AstraZeneca en Pfizer. Vanaf april komt daar ook het Moderna-vaccin bij. De helft van de volwassen Britse bevolking heeft de eerste prik gehad en naar verwachting zal dat eind juli voor iedere volwassene gelden.

Er zijn nog veel mensen met vragen over het coronavaccin. Dokter Rutger geeft antwoorden op een aantal vragen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Nu.nl.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden