Een feestje om te zien én te eten: choco-kokos-muffins
Met muffins en toppings kun je eindeloos variëren. Chocolade, honing, stroop, poedersuiker of koekjes. Alles is mogelijk. Duik dus snel de keuken in om deze heerlijke choco-kokos-muffins te maken. Want er is altijd wel een reden voor een feestje.
Dit heb je nodig voor 12 choco-kokos-muffins:
- 2 eieren
- 175 g basterdsuiker (licht of donker)
- 2 tl vanille-essence
- 125 ml romige kokosmelk
- 125 ml (zonnebloem)olie
- 450 g bananen, geprakt
- 350 g bloem
- 11/2 tl bakpoeder
- 60 g geraspte kokos
- 25 g cacao
- 250 g pure chocolade 72%, grof gehakt
- ½ tl kaneel (optio-neel)
- 1 banaan in dunne plakjes
- 2 el amandelen, grof gehakt
Extra:
- muffintray van 12 holtes met papieren cups erin of bakpapier
Zo maak je de muffins:
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Mix in een beslagkom de eieren met de suiker luchtig.
- Voeg ook de vanille, kokosmelk, olie en banaan toe en mix even door.
- Meng in een andere kom bloem, bakpoeder, kokosrasp, cacao, 200 gram chocoladestukjes en eventueel wat kaneel door elkaar.
- Spatel door het ei-banaanmengsel tot een beslag en vul de muffinholtes ermee. Verdeel er her en der plakjes banaan over en bestrooi met de grof gehakte amandelen.
- Bak de muffins 20-25 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze gaar zijn.
- Laat de muffins 5 minuten in de tray staan en plaats ze daarna op een rooster om af te koelen.
- Smelt ondertussen de overgebleven 50 gram chocolade au bain marie of in de magnetron en sliert over de cakejes.
Bereidingstijd 35 min. Oventijd 25 min.