null Beeld

Een feestje om te zien én te eten: choco-kokos-muffins

Met muffins en toppings kun je eindeloos variëren. Chocolade, honing, stroop, poedersuiker of koekjes. Alles is mogelijk. Duik dus snel de keuken in om deze heerlijke choco-kokos-muffins te maken. Want er is altijd wel een reden voor een feestje.

Rachel Vieth

Dit heb je nodig voor 12 choco-kokos-muffins:

  • 2 eieren
  • 175 g basterdsuiker (licht of donker)
  • 2 tl vanille-essence
  • 125 ml romige kokosmelk
  • 125 ml (zonnebloem)olie
  • 450 g bananen, geprakt
  • 350 g bloem
  • 11/2 tl bakpoeder
  • 60 g geraspte kokos
  • 25 g cacao
  • 250 g pure chocolade 72%, grof gehakt
  • ½ tl kaneel (optio-neel)
  • 1 banaan in dunne plakjes
  • 2 el amandelen, grof gehakt

Extra:

  • muffintray van 12 holtes met papieren cups erin of bakpapier

Zo maak je de muffins:

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Mix in een beslagkom de eieren met de suiker luchtig.
  3. Voeg ook de vanille, kokosmelk, olie en banaan toe en mix even door.
  4. Meng in een andere kom bloem, bakpoeder, kokosrasp, cacao, 200 gram chocoladestukjes en eventueel wat kaneel door elkaar.
  5. Spatel door het ei-banaanmengsel tot een beslag en vul de muffinholtes ermee. Verdeel er her en der plakjes banaan over en bestrooi met de grof gehakte amandelen.
  6. Bak de muffins 20-25 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze gaar zijn.
  7. Laat de muffins 5 minuten in de tray staan en plaats ze daarna op een rooster om af te koelen.
  8. Smelt ondertussen de overgebleven 50 gram chocolade au bain marie of in de magnetron en sliert over de cakejes.

Bereidingstijd 35 min. Oventijd 25 min.

Tips voor toppings:

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden