null Beeld

Een frisse cocktail met gin, limoen en gember

Een lekkere frisse cocktail met gin, limoen en gember: proost!

Anouk Bik

Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden voor 8 cocktails:

  • 250 g suiker
  • 5 limoenen
  • stukje gember van 5 cm
  • 4 zwarte peperkorrels
  • 6 takjes tijm (en extra om te garneren)
  • 400 ml gin
  • 1 tl zeezoutflakes
  • ijsblokjes
  • sodawater
  • Extra: steelpan, glazen pot met deksel of verschillende jampotjes met deksels.

Bereiding:

  1. Pers 2 limoenen uit en snijd de andere in plakjes. Halveer de plakjes limoen.
  2. Schil de gember en snijd ze in dunne plakjes.
  3. Breng het limoensap met 200 ml water en de suiker aan de kook.
  4. Voeg de gember, peperkorrels, tijm en 1 limoen in plakjes toe. De ander limoenplakjes worden gebruikt voor de garnering.
  5. Laat het limoen-suikermengsel 15 minuten zachtjes koken tot een siroop.
  6. Laat de gember-limoensiroop helemaal afkoelen.
  7. Schenk het in een grote glazen pot, voeg de gin en het zeezout toe, schroef de deksel erop en schud krachtig heen en weer. Zet in de ijskast en laat door en door koud worden.
  8. Verdeel ijsblokjes over stoere glazen en leg er veel halve limoenplakjes in. Schenk er 70 ml of meer naar smaak van de limoen-gembergin op.
  9. Maak het af met een plens soda.

Meer lekkere recepten en handige keukentips? Like Libelle Lekker Nederland op Facebook en schrijf je in voor de Libelle Lekker nieuwsbrief!

BEKIJK OOK: Fleur je drankje op met deze bloemenrietjes.

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Fotokok en receptuur: Jacqueline Pietrowski

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden