null Beeld

Een frisse teint

VrouwOnline.nl

Leven op het platteland en in een schone omgeving is beter voor je huid dan wonen in de stad.

Want luchtvervuiling slaat neer op je huid en je ademt het ook dagelijks in. Je teint kan daardoor grauwer en vermoeider zijn. Hoe zorg je ervoor dat het gezellige stadse leven niet aan je huid is af te lezen?

Vermoeid en grauw

Het stadse leven eist veel van je huid. Vooral luchtvervuiling is een boosdoener. Verontreinigende stoffen zoals uitlaatgassen en tal van andere verbrandingsstoffen slaan neer op je huid, maar je ademt ze ook in. Hierdoor worden er in je lichaam meer vrije radicalen aangemaakt, dan wanneer je in een schone omgeving leeft. Natuurlijk is je lichaam wel in staat zich hiertegen te wapenen, met anti-oxidante vitaminen bijvoorbeeld. Maar toch kan het te zien zijn; je teint wordt bijvoorbeeld grauwer, toont sneller vermoeide trekken en voelt droger en gevoeliger aan. Wat doe je hier tegen? Beschermen van buiten af!

Vocht, vitaminen en uv-bescherming

Heel belangrijk is het gebruik van een dagcrème die de vochtbalans van je huid bewaakt, je huid extra energie geeft, vrije radicalen uitschakelt met vitaminen A, C en E en je huid beschermt tegen uv-licht. Neem ook een uv-filter in de winter!

Reinigen en bewegen

Smeer je dag- of nachtcrème altijd pas op nadat je huid goed is schoongemaakt. ’s Ochtends is spoelen met warm water voldoende om huidvet te verwijderen. De grote schoonmaak doe je ’s avonds, om alle verontreiniging en/of make-up er af te halen. Gebruik hiervoor een gel, een lotion of crème.

Nog meer stimulatie

Neem eens per week een reinigend masker, na een stoombadje.

Ga regelmatig sporten en wandelingen maken langs het strand of in het bos (als de lucht maar schoon is!). Beweging stimuleert de bloedsomloop en niet is beter dan dat om een stralende teint te krijgen én te houden. Bovendien zorgt de transpiratie ervoor dat afvalstoffen versnelt worden uitgescheiden. Ook nog goed voor je poriën dus.

Masseer je gezichtshuid regelmatig met een lekkere romige crème of voedende massageolie. Zo blijft je huid soepel.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden