null Beeld

Een gemakkelijk én lekker recept: rauwkostsalade met zoete aardappelchips

Met rauwkost kun je oneindig variëren. Er zijn bovendien vrijwel geen combinaties die echt niet lekker zijn. Toch is het vaak wel zo makkelijk om een goed recept te hebben wanneer je snel een voorraadje wilt maken.

Online redactie Libelle

Niet veel tijd om te koken, maar toch lekker en gezond willen eten? Probeer dan dit recept. Smakelijk!

Dit heb je nodig

Rauwkost:

  • 300 g spruitjes
  • ¼ rodekool
  • 400 g sperziebonen
  • 1 koolrabi
  • 250 g tempeh, in blokjes
  • 2 el olie
  • 2 el teriyakisaus
  • 2 el sesamzaadje

Zoete aardappelchips:

  • 2 zoete aardappels (ca. 400 g), geschild
  • 1 el rijstkiemolie of andere neutrale olie
  • mespunt cayenne peper
  • zout

Cashew-dressing:

  • sap van 2 limoenen
  • 2 el cashewnotenpasta
  • 2 tl groene currypasta
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 tl kokosbloesemsuiker

En zo maak je het:

Bereidingstijd: 30 min. Kcal: 452 p.p.

  1. Verhit de oven voor tot 160°C en maak eerst de chips en de dressing.
  2. Schaaf de zoete aardappels in dunne plakjes en hussel ze met de olie, de cayennepeper en een snuf zout.
  3. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 min. droog en knapperig in de oven
  4. Draai ze na 15 min. baktijd voorzichtig om.
  5. Pureer intussen het limoensap met de cashewnotenpasta, de currypasta, kokosmelk en kokosbloesemsuiker tot een egale dressing.
  6. Maak de spruitjes schoon. Verwijder de buitenste bladen van de rodekool en snijd hem in parten.
  7. Schaaf de spruitjes (harde uiteinden niet gebruiken) en de rodekool boven een ruime kom op de mandoline.
  8. Bestrooi de groenten met wat zout en kneed met schone handen zodat ze kneuzen en wat rauwheid verliezen.
  9. Kook de sperziebonen 2 min., giet ze af, snijd ze in stukjes en schep deze door de koolsalade.
  10. Schil de koolrabi, rasp hem grof en schep de rasp ook door de salade.
  11. Voeg de helft van de dressing toe, schep om en laat intrekken.
  12. Bak de blokjes tempeh in 2 eetlepels olie rondom bruin in 5-6 min.
  13. Voeg de teriyakisaus toe en bak tot de saus is ingekookt. Bestrooi de tempeh met sesamzaad.
  14. Schik de groenten op een schaal, verdeel de tempeh erover en leg de zoete aardappelchips ernaast.
  15. Geef de rest van de dressing er apart bij.

Nog meer lekkere gerechten, vind je in Libelle Lekker:

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Alan Jensen. Receptuur: Bart Stuart.

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden