null Beeld

“Eén geslaagde zelfmoordpoging, en we zijn onze dochter kwijt”

Een moeder doet een hartverscheurende en belangrijke hartenkreet op Facebook. Over haar dochter die zelfmoord wil plegen, omdat er maar geen plek in de Nederlandse jeugdzorg voor haar is. 

Faye Heijnis

"Onze dochter Emma wil dood", begint Claudia van Dooren-Hovers haar bericht. "Het lijkt haar enige uitweg uit een psychische hel die ze dag na dag moet doorstaan."

In de kou

Er zijn maar 8 plekken in één kliniek voor alle Nederlandse jongeren die intensieve behandeling nodig hebben, weet de moeder. En daar kan ze met haar pet niet bij. "Dat dit mogelijk is in een welvarend land als Nederland. Voor een knie-operatie wacht je hooguit 6 weken. Je bent zeker van een plek, weet dat je snel beter bent. Bij (ernstige) psychiatrische problemen, waarbij zicht op verbetering cruciaal is, laten ze je in de kou staan. Dan word je in Den Haag niet serieus genomen."

Zelfmoord

Claudia is ten einde raad. "Hoeveel zelfmoordpogingen moeten we nog meemaken? Één keer een geslaagde poging, en we zijn ons meissie kwijt. Dan is alles voor niets geweest. Terwijl ze zo ongelooflijk hard heeft geknokt! Ze verdient de hulp die ze nodig heeft."

Delen

Tot slot roept de moeder op om het bericht zoveel te delen, als jij ook vindt dat er snel iets moet veranderen aan de jeugdzorg in Nederland. "Hopelijk kan het Em nog helpen." Het bericht is inmiddels meer dan 35.000 keer gedeeld. Vanavond schuift Claudia aan bij RTL Late Night, om nog meer steun te vragen.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Facebook Claudia Dooren-Hovers. Beeld: Facebook Claudia Dooren-Hovers

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden