null Beeld

Een goed gevoel kun je zelf creëren

Even in een dip beland? Geen paniek, voor een goed gevoel kun je zelf heel makkelijk zorgen.

Judith Boswinkel


Zit je even niet zo lekker in je vel, dan kun je daar met kleine handelingen verbetering in brengen. Iets kleins als een compliment, een knuffel of zorgen voor een ander, geeft jezelf een positief gevoel. En daarnaast bezorg je de ander ook meteen een fijne dag, want wie houdt er nu niet van een complimentje?

Ontspannen

Zorgverzekeraar Menzis heeft een onderzoek gedaan onder ruim 1500 Nederlanders. Hen werd gevraagd wanneer zij ‘lekker in hun vel zitten’. Sociaal en fysiek fit zijn wordt heel belangrijk gevonden. Maar ook je geestelijke gemoedstoestand moet goed zijn. Sporten en gezond eten helpt om een goed gevoel te krijgen, maar een derde van de ondervraagden vindt een sociaal leven belangrijker dan een gezond lichaam. Daarnaast vindt 80 procent van hen het heerlijk om een momentje voor zichzelf te pakken om even te ontspannen. Hup, de badkraan aan en de badkamerdeur op slot dus!

Geluksmomentjes

Geluk zit in de kleine momenten, zo blijkt uit de antwoorden van de deelnemers. Een goed boek, fijne muziek of mooie herinneringen kunnen je positieve gevoel enorm beïnvloeden. Zelfs schoonmaken, tandenpoetsen en stiekem van het cakebeslag snoepen worden gezien als een klein geluksmomentjes.

Wat geeft jou een goed gevoel? En heb jij een bijzonder geluksmomentje beleefd onlangs?

Bron: nu.nl. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden