null Beeld

Een goede weerstand opbouwen doe je zo!

Met een slechte weerstand ben je sneller vatbaar voor griep. Én laat dat nou juist op de momenten zijn waarop je het je totaal niet kunt veroorloven om ziek te zijn. Drukke en stressvolle periodes zijn vaak de klap op de vuurpijl waardoor we dat virus snel te pakken krijgen. Houd je weerstand goed op peil om de griep buiten de deur te houden.

Annemiek Wichertjes

Dagelijkse portie groente en fruit

Natuurlijk weten weten we het allemaal wel: twee stuks fruit en 200 gram groente per dag is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Toch heeft de de meerderheid van de Nederlandse bevolking moeite om de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit tot zich te krijgen.

Vitamine C is echt een boost voor je immuunsysteem! Aardbeien, rozenbottels, sinaasappels, broccoli, bloemkool en paprika's zitten barstensvol vitamine C, probeer deze voedingselementen mee te nemen in je voedingspatroon.

Sporten in de buitenlucht

Als je regelmatig sport heb je een beter immuunsysteem. Ziekteverwekkers hebben minder overlevingskans in de buitenlucht, daarom is het beter om in de frisse buitenlucht te sporten. In de sportschool loop je sneller wat op doordat meerder mensen gebruik maken van de sportapparaten.

Voldoende slaap

Je hebt voldoende rust nodig om je lichaam te herstellen, daarom is het goed om aan 8 uur slaap per dag te komen. Heb je moeite met in slaap vallen? Bekijk hier de tips voor een betere nachtrust.

Antibioticakuur?

Heb je een bacterie opgelopen en heb je een antibioticakuur van de huisarts gekregen? Dan is het goed om te weten dat een antibioticakuur niet alleen de slechte bacteriën doodt, maar ook de goede bacteriën. Na een antibioticakuur ben je daarom extra vatbaar voor ziekteverwekkers. Bij de apotheek of drogist zijn vaak probiotica verkrijgbaar. De probiotica bevatten gunstige bacteriën die zorgen voor een verbetering van de darmflora. Daarnaast helpt de probiotica je met het opbouwen van een goede weerstand.

Wat doe jij om een goede weerstand op te bouwen?

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden