Een jaar later: zó gaat het nu met de enige negenling ter wereld Beeld Getty Images
Een jaar later: zó gaat het nu met de enige negenling ter wereldBeeld Getty Images

Een jaar later: zó gaat het nu met de enige negenling ter wereld

Het was wereldnieuws toen op 5 mei 2021 een Malinese vrouw (25) van maar liefst negen baby’s was bevallen. De negenling is inmiddels één jaar geworden en hun vader geeft een update.

Demi SchoenmakersGetty Images

Hoewel alles goed gaat, staan de Malinese kinderen en hun moeder nog steeds onder toezicht van de kliniek in Marokko waar de negenling is geboren.

Gezonde baby’s

Het is anders niet te doen om voor ze te zorgen. “Ze kruipen nu allemaal. Sommigen kunnen rechtop zitten, anderen kunnen zelfs al lopen als ze zich vasthouden”, vertelt vader Abdelkader Arby aan BBC. “Het is niet gemakkelijk, maar het is geweldig. Zelfs als het soms vermoeiend is, vergeet je alles als je van links naar rechts naar alle gezonde baby’s kijkt.”

Verjaardag van de negenling

Abdelkader, die in het Malinese leger zit, vloog zojuist voor het eerst sinds zes maanden weer naar Marokko met zijn driejarige dochter om zijn vrouw en baby’s weer te zien. Hij vertelt dat ze de verjaardag klein gaan vieren, met de verpleegsters en een aantal mensen uit het appartement waar ze wonen.

Elk een eigen karakter

De vijf meisjes en vier jongens hebben stuk voor stuk een ander karakter. “Sommigen van hen zijn stil, terwijl anderen meer herrie maken en veel huilen. Sommigen willen de hele tijd worden opgetild. Ze zijn allemaal heel verschillend, wat heel normaal is.”

Met negenling terug naar thuisland Mali

Halima kreeg een jaar geleden tijdens een echo te horen dat ze in verwachting was van zeven kinderen. Omdat ze speciale zorg nodig had, werd ze overgevlogen naar Marokko, waar ze uiteindelijk beviel van maar liefst negen kinderen. Alle baby’s zijn ter wereld gebracht via een keizersnede. Het is een wonder dat deze bevalling zo goed is verlopen.

Sinds de bevalling is de moeder van de negenling nog niet in haar thuisland Mali geweest. Ze kunnen niet wachten een keer terug te gaan. “Iedereen wil heel graag de baby’s met eigen ogen zien - onze familie, vrienden, het geboortedorp, het hele land.”

Bron: BBC

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden